ΚΡΗΤΗ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κρήτη: “Έκρηξη” κρατήσεων σε καταλύματα Airbnb το Πάσχα

“Φουλ” τα καταλύματα βραχυπρόθεσμης μίσθωσης (τύπου airbnb) για το φετινό Πάσχα σε πολλά μέρη της χώρας, με τις κρατήσεις να έχουν εκτοξευθεί τις τελευταίες ημέρες.

Οι πληρότητες αγγίζουν σε αρκετές περιοχές το 100%, όπως η Κέρκυρα, ενώ πρώτες στη λίστα με την προτίμησή των εκδρομέων του Πάσχα είναι η Ζάκυνθος, τα νησιά του Ιουνίου και η Ήπειρος.

Πάντως όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή της Μαρίας Ορφανάκη ο κ. Ανδρέας Χίου , Πρόεδρος του Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων , οι κρατήσεις αγγίζουν σε πληρότητα το 90 % συνολικά, ξεπερνώντας αυτές του 2019, μιας χρονιάς ορόσημο για την τουριστική σεζόν της χώρας.

Όσον αφορά στην Κρήτη τείνει να μετατραπεί σε “must” Πασχαλινός προορισμός με τις κρατήσεις στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης να αγγίζουν το πάνω από το 85%. Συγκεκριμένα στα Χανιά οι κρατήσεις αγγίζουν το 90%, στο Ηράκλειο το 85% και στο Ρέθυμνο περίπου 85%.

Ο κ. Χίος εξήγησε ότι “το “κρεσέντο” κρατήσεων που παρατηρείται φέτος το Πάσχα στα καταλύματα βραχυπρόθεσμης μίσθωσης οφείλεται στο γεγονός ότι είναι μια πολύ πιο οικονομική λύση σε σχέση με τα ξενοδοχεία – ειδικά για μια οικογένεια – ενώ σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το γεγονός ότι αρκετοί είναι εκείνοι που λόγω της πανδημίας δεν θέλουν να βρίσκονται σε επαφή με άλλους εκδρομείς”

Τέλος ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων εμφανίστηκε αισιόδοξος για την τουριστική σεζόν που ξεκινάει επίσημα στις 15 Μάϊου αναφέροντας ότι ήδη έχουν εξαντληθεί σε αρκετές περιοχές βίλες με πισίνα για τους καλοκαιρινούς μήνες!

#pgnews

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ