ΚΡΗΤΗ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Κρήτη – “Διομήδης”: Έρχονται θυελλώδεις βοριάδες, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

Με έντονες βροχοπτώσεις το πέρασμα της κακοκαιρίας Διομήδης στην Κρήτη με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα να την εντάσσει στα πλαίσια μια κανονικής κακοκαιρίας για την εποχή και να χαρακτηρίζει ωφέλιμη τη χιονόπτωση στα μεγάλα υψόμετρα, μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη. Ωστόσο, εφιστά την προσοχή σε ενδεχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις εξαιτίας της σφοδρής βροχής.

Το βόρειο ρεύμα έχει γίνει αισθητό στα δυτικά φέρνοντας έντονο κυματισμό και τις επόμενες ώρες θα εξαπλωθεί ανατολικότερα καλύπτοντας όλο το νησί.

Θα έχουμε χιονόπτωση σε ύψη άνω των 1500 μέτων ενώ από το βράδυ έως τα τα ξημερώματα της Πέμπτης το χιόνι “κατεβαίνει” και σε χαμηλότερα υψόμετρα από 800 έως 1000 μέτρα, ενώ δεν αποκλείονται νιφάδες σε χαμηλότερα ύψη.

Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα είναι ενισχυμένοι 8 με 9 μποφορ και αυτό δεν αποκλείεται να προκαλέσει απόψε προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Αύριο οι χαμηλές θερμοκρασίες θα είναι λίγο πάνω από το 0 για Οροπέδιο Λασιθίου και Ανώγεια ενώ οι μέγιστες αστικές από 8 έως 10 βαθμούς στον νότο.

Η εκτόνωση του καιρικού φαινομένου θα ξεκινήσει από αργά το βράδυ της Πέμπτης με πτώση της έντασης των ανέμων και από την Παρασκευή θα έχουμε μια βελτιωμένη εικόνα του καιρού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ