ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Πρώτη θέση στη χώρα στην προσφορά αίματος – 15.000 εθελοντές δότες μυελού των οστών (βίντεο)

Η Κρήτη με βασικό πυλώνα τη διαχρονική και συνεπή προσπάθεια, η οποία εξελίσσεται στο Ηράκλειο παραμένει πρωτοπόρα σε πανελλαδικό επίπεδο στην προσφορά αίματος εθελοντικά.

Την ΄ίδια στιγμή πάνω από 15.000 εθελοντές ζωής από την Κρήτη είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της τράπεζας εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας». Στοιχεία που αναδείχθηκαν στο 9ο Συμπόσιο για την εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά Οργάνων.

Τιμώντας την ανταπόκριση των Κρητικών στην προσφορά ζωής και ελπίδας στο Ηράκλειο στις εργασίες του Συμποσίου που πραγματοποιήθηκε με την σύμπραξη της Αντιδημαρχείας εθελοντισμού και του Συλλόγου «Αιματοκρήτης» στο Ηράκλειο βρέθηκαν τόσο ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας όσο και ο επιστημονικός διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» .

Στόχος της εκδήλωσης την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος της ΚΡΗΤΗ TV Μαίρη Καριωτάκη ήταν αφενός η ενίσχυση  της εθελοντικής προσφοράς  καθώς οι ανάγκες παραμένουν πολύ μεγάλες   και τα μοναδικά δώρα ζωής σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε κίνδυνο να εξαρτώνται από την ενημέρωση  και την ευαισθητοποίηση των πολιτών και αφετέρου η διαμόρφωση της επόμενης ημέρας για τη δωρεά αίματος και οργάνων.

Μετά τις κρίσιμες στιγμές που πέρασαν στο διάστημα της πανδημίας η εθελοντική προσφορά  αίματος επανήλθε σε ικανοποιητικά επίπεδα, ωστόσο και πάλι καλύπτεται μόλις το 65%  των καθημερινών αναγκών.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr

#pgnewsΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ