ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗ

Kρήτη: Πουλήθηκε λάδι για 4,91 ευρώ το κιλό – Αράβδιστα αρκετά ελαιόδεντρα στην ενδοχώρα

Το γεγονός ότι η τιμή του ελαιολάδου παραμένει σε εξαιρετικά επίπεδα επιβεβαιώνει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στον Αγροτικό Συνεταιρισμό της Εμπάρου στον Δήμο Βιάννου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εμπάρου, Γιώργος Περογιαννάκης, οι 50 τόνοι ελαιολάδου που δημοπρατήθηκαν στον αγροτικό συνεταιρισμό, πουλήθηκαν για 4,91 ευρώ το κιλό συν ΦΠΑ.

Όπως σημειώνει, η τιμή αυτή “δεν είναι καθόλου κακή” ενώ η δεύτερη προσφορά που υπήρξε από ενδιαφερόμενο ήταν στα 4,85 ευρώ το κιλό συν ΦΠΑ.

Πρόκειται για τον δεύτερο διαγωνισμό που κάνει φέτος ο αγροτικός συνεταιρισμός της Εμπάρου, ένας συνεταιρισμός που εδώ και αρκετά χρόνια πουλάει ελαιόλαδο μόνο μέσω δημοπρασίας.

Αμάζευτα μουρέλα… λόγω εργατών γης

Την ίδια ώρα όμως και ενώ η τιμή του ελαιολάδου παραμένει στα ύψη, το μείζον θέμα που απασχολεί τους παραγωγούς είναι η έλλειψη εργατών γης.

Όπως σημειώνει ο κ. Περογιαννακης, υπάρχουν αρκετοί παραγωγοί στην περιοχή της Εμπάρου αλλά και στον Δήμο Βιάννου γενικότερα που φέτος δεν κατάφεραν να μαζέψουν όλες τους τις ελιές καθώς οι εργάτες γης φαντάζουν όνειρο καλοκαιρινής νυκτός.

Υπάρχουν αρκετοί παραγωγοί που ράβδισαν μόνοι τους κάποια από τα ελαιόδεντρα τους όμως λόγω διαφόρων συνθηκών δεν θα μπορέσουν να ραβδίσουν και τα υπόλοιπα, σημείωσε ο κ. Περογιαννάκης και τόνισε ότι η έλλειψη εργατών γης αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για την περιοχή του αλλά και για τον Δήμο Βιάννου.

Τέλος, ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού, εκτιμά ότι το ενδιαφέρον για αγορά ελαιολάδου θα ξεκινήσει και πάλι μετά τις 10 με 15 Ιανουαρίου αφού τώρα όπως σημειώνει “υπάρχει μία πτώση από πλευράς ενδιαφερομένων καθώς υπάρχει μεγάλο απόθεμα στις αποθήκες”.

#pgnews
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ