ΚΡΗΤΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κρήτη: Ποιά νέα υπερπολυτελή ξενοδοχεία θα ανοίξουν το καλοκαίρι

Το ντεμπούτο της InterContinental στην Κρήτη αυτό το καλοκαίρι αποτελεί σίγουρα το μεγάλο ξενοδοχειακό opening της φετινής σεζόν στο νησί όμως ένα ακόμη άνοιγμα πολυτελούς θερέτρου στο Ηράκλειο αλλά και η κάθοδος στην Brown Hotels στα Χανιά, επιβεβαιώνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει ο προορισμός.

Την Άνοιξη του 2023 μια από τις κορυφαίες ξενοδοχειακές εταιρείες στον κόσμο, θα υπογράψει το άνοιγμα του InterContinental Resort Crete – σηματοδοτώντας το ντεμπούτο της πολυτελούς μπράντας στο νησί. Το νέο ξενοδοχείο αποτελεί μια συνεργασία της ξενοδοχειακής αλυσίδας με τις εταιρείες Henderson Park και της Hines.

Βρίσκεται στον κόλπο του Μιραμπέλου στον Άγιο Νικόλαο και είναι αποτέλεσμα της ριζικής ανακαίνισης του ξενοδοχείου «Ερμής» που άνηκε στον όμιλο Μαμιδάκη. Το InterContinental Resort Crete θα διαθέτει 205 δωμάτια, όλα με ιδιωτικές βεράντες και τα μισά με ιδιωτικό τζακούζι. Προσφέροντας ειδυλλιακή θέα στον κόλπο του Μιραμπέλου, το ξενοδοχείο είναι προσβάσιμο απευθείας από έναν παραλιακό δρόμο, καθιστώντας το το μοναδικό κατάλυμα στον Άγιο Νικόλαο που προσφέρει τόσο μεγάλη προσβασιμότητα στους επισκέπτες του.

Το νέο ξενοδοχείο της MK Hotel Collection

Τον Ιούνιο του 2023 πρόκειται να ανοίξει το νέο δημιούργημα της MK Hotel Collection της Μαρίτας Καράτζη στην Κρήτη. Πρόκειται για το παραθαλάσσιο θέρετρο «Pnoé Breathing Life» (αρχική φωτο), λίγο έξω από το Ηράκλειο, που θα απευθύνεται μόνο σε ενήλικες. Βρίσκεται στην περιοχή της Αμνισσός, πίσω από το παλιό Ξενία και στη θέση του προϋπήρχε ένα παλιό εγκαταλελειμμένο για χρόνια ξενοδοχείο.

Το Pnoé διαθέτει 60 σουίτες που έχουν σχεδιαστεί για να αντικατοπτρίζουν τη φυσική ομορφιά του νησιού, με απαλά χρώματα και φυσικά υλικά όπως ξύλο και πέτρα. Όλες οι σουίτες διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες, θερμαινόμενες. Το ξενοδοχείο εφαρμόζει βιώσιμες πρακτικές σε όλες τις υποδομές του. Δύο a la carte εστιατόρια, θα προσφέρουν μια δυνατή γαστρονομική εμπειρία, με ένα από αυτά να είναι αφιερωμένο στην αυθεντική Κρητική κουζίνα και θα ονομαστεί Thymises.

Η εταιρεία εξαγόρασε πέρυσι στη Χερσόνησο Ηρακλείου το θέρετρο Village Resort & Waterpark, το οποίο για τη φετινή σεζόν θα λειτουργήσει από τη Zeus Hotels. The Village, που διαθέτει 275 δωμάτια, μετά το τέλος του καλοκαιριού θα ανακαινιστεί πλήρως και θα λειτουργήσει ως family resort στην κατηγορία 4 plus. Η εταιρεία απέκτησε από το 2020 το ξενοδοχείο AKS, που σήμερα λειτουργεί ως Sentido Unique Blue Resort 5 αστέρων και βρίσκεται επίσης στο νομό Ηρακλείου.

Η Brown και στην Κρήτη

Φέτος την άνοιξη η Brown Hotels θα κάνει το ντεμπούτο της στην Κρήτη. Το Isla Brown Chania, στη θέση Σταυρός στα Χανιά, θα είναι 5 αστέρων και θα διαθέτει 177 δωμάτια. Το ξενοδοχείο προέκυψε μετά από τη ριζική ανακαίνιση του ξενοδοχείου Mr and Mrs White.

πηγή: news247.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ