ΔΙΕΘΝΗ ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Πενθούν την βασίλισσά τους οι Βρετανοί τουρίστες που βρίσκονται στο νησί

Εθνικό πένθος έχει κηρυχθεί στη Μεγάλη Βρετανία όπου οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα κυβερνητικά κτήρια και τις δημόσιες υπηρεσίες, όπως και στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Με το βλέμμα στραμμένο στην πατρίδα τους Βρετανοί που κάνουν διακοπές στην Κρήτη, μίλησαν με δάκρυα στα μάτια για τη μονάρχη τους, θυμήθηκαν τη μεγαλοπρεπή στέψη της πριν από δεκαετίες και ευχήθηκαν στον βασιλιά Κάρολο Γ’.

Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ σηματοδοτεί το τέλος μιας ολόκληρης εποχής για το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Για 70 χρόνια παρέμεινε στο θρόνο και αποτέλεσε την μακροβιότερη μονάρχη της σύγχρονης ιστορίας. Βουρκωμένοι μίλησαν για τη βασίλισσά τους οι Βρετανοί που κάνουν διακοπές στην Κρήτη και ο δεσμός που τους συνέδεε με τη μονάρχη, είναι εμφανής.

Κάποιοι Βρετανοί δεν πρόλαβαν να μάθουν τα θλιβερά νέα και έτσι αντέδρασαν συγκλονισμένοι στην είδηση ότι η βασίλισσα Ελισάβετ «έφυγε» από τη ζωή.

Για εκείνους η βασίλισσα Ελισάβετ δεν ήταν μόνο μονάρχης που για δεκαετίες παρέμεινε στα ανάκτορα και παρά τους κλυδωνισμούς για τη χώρα αλλά και τη βασιλική οικογένεια παρέμεινε δυνατή και αγέρωχη.

Τους θυμίζει μια ολόκληρη εποχή καθώς πολλοί θυμούνται ακόμη τη μεγαλοπρεπή τελετή στέψη τον Ιούνιο του 1953 και πορεύτηκαν όλη τη ζωή τους με την ίδια να βρίσκεται στο θρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα εισήλθε σε μια περίοδο αλλαγών όπως σχολίασαν οι Βρετανοί καθώς μαζί με τη νέα πρωθυπουργό Λιζ Τρας, διαδέχεται την Ελισάβετ στο θρόνο ο βασιλιάς Κάρολος.

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ