ΚΡΗΤΗ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κρήτη: Πάνω απο 10.000 τουρίστες έρχονται μέχρι τέλος Μαρτίου για το Πάσχα

Με τους καλύτερους οιωνούς και ανοιξιάτικο καιρό, άρχισε η τουριστική σεζόν στην Κρήτη.

Το Σαββατοκύριακο είχαμε 14 πτήσεις και σήμερα έχουμε 11 ακόμη τσάρτερ στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης”, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή στο αεροδρόμιο “Ιωάννης Δασκαλογιάννης” προσγειώθηκαν 11 αεροπλάνα από την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Νίκο Χαλκιαδάκη, αυτή την περίοδο οι περισσότεροι τουρίστες έρχονται απο τη Γερμανία, την Αγγλία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Γαλλία και την Πολωνία.

Πρόκειται ως επί το πλείστον για οικογένειες που έρχονται για τις διακοπές του Πάσχα των Καθολικών.

Μέχρι την Παρασκευή 31 Μαρτίου στο αεροδρόμιο Ηρακλείου θα προσγειωθούν συνολικά 74 πτήσεις τσάρτερ μεταφέροντας περισσότερους απο 10.000 επιβάτες.

«Κάνουμε μια πολύ καλή αρχή», είπε ο κ.Χαλκιαδάκης σημειώνοντας ότι η σεζόν φέτος αρχίζει νωρίτερα απο το 2022.

Ο κ.Μανόλης Βαρκαράκης πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λασιθίου, είπε στο Ράδιο Κρήτη ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία της περιοχής ανοίγουν παραδοσιακά τον Απρίλιο λόγω του Πάσχα, ωστόσο η μέση πληρότητα δεν θα ξεπεράσει το 30%-40%.

Στο ερώτημα αν θα έρθουν Έλληνες για τις γιορτές υπογράμμισε ότι υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός με τα airbnb και οι ξενοδόχοι δίνουν πακέτα με προσφορές για τον εγχώριο τουρισμό.

Υπενθυμίζεται ότι οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της πόλης του Ηρακλείου θα είναι το Πάσχα της τάξης του 75%-80%.

Όσον αφορά στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, οι πληρότητες στο Ηράκλειο το Πάσχα φθάνουν το 88% και στα Χανιά το 90%.

«Πρόκειται για εξαιρετικά νούμερα», έχει επισημάνει ο κ.Χαλκιαδάκης ο οποίος τονίζει ότι η χρονιά θα κινηθεί καλύτερα από πέρυσι στο νησί, με υψηλές πληρότητες και στα δύο άκρα της σεζόν, πέραν του αναμενόμενου τετραμήνου Ιουνίου-Σεπτεμβρίου, οπότε τα ξενοδοχεία θα είναι γεμάτα.

«Και περισσότερες κλίνες να είχαμε στην Κρήτη, θα γέμιζαν και αυτές» έχει δηλώσει ο πρόεδρος των ξενοδόχων του Ηρακλείου.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ