ΚΡΗΤΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κρήτη: Οι τουρίστες ανά εθνικότητα έχουν τα …χούγια τους

Άλλοι κάνουν συνεχώς παράπονα, άλλοι είναι ευγενικοί και εκλεπτυσμένοι, κάποιοι θέλουν φιλέτο, ψάρια και σαμπάνιες, άλλοι junk food και άφθονη μπίρα.

Ο κατάλογος με τις συνήθειες, τις απαιτήσεις και τις προτιμήσεις των τουριστών είναι μεγάλος και διαφέρει από εθνικότητα σε εθνικότητα.

Για τις ιδιαιτερότητές τους μίλησαν στο ekriti Διευθυντές Ξενοδοχείων.

Οι Ρώσοι θέλουν καλοπέραση

Αρχίζουμε από τους Ρώσους και όπως λένε, αυτό που θέλουν είναι καλοπέραση.

Τους ενδιαφέρουν η ποιότητα, το καλό φαγητό, το ποτό, το άψογο σέρβις και θέλουν το ξενοδοχείο τους να βρίσκεται πάνω στη θάλασσα.

Δεν δέχονται με τίποτα να μείνουν σε ισόγειο δωμάτιο “γιατί νιώθουν ότι τους υποτιμάς” και τους αρέσει να κολυμπούν και στην πισίνα και στη θάλασσα.

Δεν είναι μίζεροι, δεν κάνουν παζάρια, ψωνίζουν, προτιμούν το ψάρι και τα θαλασσινά, το κρασί και τις σαμπάνιες, το κλάμπινγκ και γενικά τη διασκέδαση.

Οι Ρώσοι έρχονται με τους συντρόφους ή της οικογένειές τους και τείνουν να γίνουν επαναλαμβανόμενοι πελάτες.

Οι Ισραηλινοί ακούνε Άντζελα και κάνουν πολλά παζάρια

Οι Ισραηλινοί περιγράφονται ως μίζεροι και τσιγκούνηδες, που διαμαρτύρονται για το δωμάτιο πριν καν το δουν. «Όπως ακριβώς και οι Έλληνες».

Είναι δύσκολοι στο φαγητό, δεν τρώνε χοιρινό, δεν τους αρέσει πολύ το ψάρι και θέλουν πολλά λαχανικά και όσπρια στο μπουφέ, μαζί με κοτόπουλο, μοσχάρι και αρνί.

Τους αρέσουν ο Νταλάρας, η Γλυκερία, η Άντζελα Δημητρίου. Είναι μάλλον κακότροποι, δεν έχουν τόσο καλή σχέση με την καθαριότητα, τα δωμάτια μοιάζουν με “εμπόλεμη ζώνη” όταν τα εγκαταλείπουν, πίνουν αρκετά, κυρίως οι νέοι και δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε θέματα ασφάλειας.

Οι κακόγουστες “πλάκες” τους

Κάποιοι κάνουν και απερίγραπτες πλάκες. Διευθυντής ξενοδοχείων θυμάται περίπτωση νεαρών Ισραηλινών που έριξαν στη λεκάνη της τουαλέτας 2 κιλά ωμό ρύζι με αποτέλεσμα να φράξει το σύστημα της αποχέτευσης .Σε μια άλλη περίπτωση έβαλαν μέσα στο κλιματιστικό ωμά φιλέτα κοτόπουλου με αποτέλεσμα να χαλάσει το μηχάνημα και να γεμίσει το δωμάτιο με μια απερίγραπτη μυρωδιά.

Οι τυπικοί και δύσκολοι Γερμανοί

Οι Γερμανοί είναι απελπιστικά τυπικοί, ζητάνε να ισχύει κατά γράμμα αυτό που προσφέρει το τουριστικό πακέτο τους, ενδιαφέρονται για ποιοτικές υπηρεσίες στις διακοπές τους.

Δίνουν σημασία στην ποιότητα και την εμφάνιση του φαγητού, καταναλώνουν πολλές μπίρες, αγαπούν την καθαριότητα, τις επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και τις εκδρομές τις οποίες κάνουν με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Οι Άγγλοι κάνουν θόρυβο και παράπονα

Οι νεαροί Άγγλοι είναι δύστροποι, κάνουν συχνά παράπονα για το οτιδήποτε και τρελαίνονται για πίτσες, χάμπουργκερ, σουβλάκια, μπίρες και βότκα.

Είναι ακατάστατοι, θορυβώδεις και ευέξαπτοι και όχι σπάνια δέρνονται μεταξύ τους, γδύνονται στους δρόμους, κάνουν όργια μετά από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ.

Εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα των Βρετανών μεγαλύτερης ηλικίας που όπως λένε οι εργαζόμενοι στον κλάδο, είναι ποιοτικοί τουρίστες.

Οι κουλτουριάρηδες Ιταλοί

Οι ίδιοι περιγράφουν τους Ιταλούς κάνοντας κολακευτικά σχόλια.

Σημειώνουν ότι είναι προσεγμένοι, άνετοι, κουλτουριάρηδες, τους αρέσει το περιποιημένο φαγητό και το λίγο και καλό κρασί, ο espresso, οι φρέσκοι χυμοί.

Κάνουν βόλτες και εκδρομές και στις διακοπές τους γυρίζουν όλη μέρα.

Οι… οικονόμοι Ολλανδοί

Όσο για τους Ολλανδούς περιγράφονται ως “οι πιο τσιγκούνηδες της Ευρώπης”. Ξοδεύουν όσο γίνεται λιγότερα, είναι λάτρεις του junk food, του ποτού, του καφέ, είναι φασαριόζηδες, ενθουσιώδεις και περνούν αρκετές ώρες κολυμπώντας στην πισίνα ή στη θάλασσα.

Οι εκλεπτυσμένοι Γάλλοι

Να περάσουμε στους Γάλλους τους, τους οποίους διευθυντής τους περιγράφει ως τους πιο φίνους πελάτες.

Τους αρέσουν το καλό φαγητό, η καθαριότητα, οι εκδρομές, οι επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και τα animation.

Oι Σκανδιναβοί στην κουζίνα

Το χαρακτηριστικό των Σκανδιναβών, είναι ότι θέλουν κατάλυμα με κουζίνα, για να μπορούν να μαγειρεύουν μόνοι τους.

Αγαπούν το ποτό-πίνουν τα πάντα – το φαγητό και τις εκδρομές με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Οι άνθρωποι του τουρισμού που μας μίλησαν για τα ..χούγια των επισκεπτών τους υπογραμμίζουν ωστόσο ότι «δεν υπάρχουν καλοί ή κακοί πελάτες, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί ανάμεσα σε τόσες επιλογές προορισμών διάλεξαν το νησί μας για τις διακοπές τους και εμείς, οφείλουμε να τους φιλοξενήσουμε με τον καλύτερο τρόπο».




ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ