ΚΡΗΤΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κρήτη: Οι λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού αυξάνονται συνεχώς

Αυξάνονται οι τουρίστες, που δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για εκδρομές στην ενδοχώρα και κυρίως στα ορεινά χωριά, προκειμένου να ζήσουν για λίγο τη ζωή των ντόπιων.

Σήμερα πλέον έχουν εμπλουτιστεί τα προγράμματα αρκετών τουριστικών γραφείων με ημερήσιες εκδρομές για να έχουν τη δυνατότητα οι ξένοι, να βιώσουν τον τρόπο ζωής στην ύπαιθρο.

Για παράδειγμα, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για εκδρομές σε μιτάτα όπου έχουν οι βοσκοί τα πρόβατά τους .
Η εκδρομή περιλαμβάνει εκτός από τη βόλτα στο βουνό, συμμετοχή των τουριστών στην τυροκόμηση, ώστε η ξενάγηση να ολοκληρωθεί με γεύμα στο οποίο περιλαμβάνεται το τυρί που έφτιαξαν οι ίδιοι,.

Σύμφωνα με τους ξεναγούς, οι επισκέπτες εντυπωσιάζονται από το παρθένο τοπίο στα Ανώγεια, την Αξό, τα Ζωνιανά και αλλού αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ζουν οι βοσκοί, τον οποίο θεωρούν πολύ αυθεντικό.

Χιλιάδες τουρίστες όλων των εθνικοτήτων και των ηλικιών συμμετέχουν κάθε χρόνο με μεγάλο ενδιαφέρον στις εκδρομές στα χωριά που οργανώνουν τα τουριστικά γραφεία για να ξεφύγουν από το κλασικό «ήλιος – θάλασσα» και να γνωρίσουν την αυθεντική Κρήτη.

Μεγάλη ανταπόκριση για τις εκδρομές υπάρχει κυρίως από Άγγλους, Γάλλους, Γερμανούς, Αυστριακούς, Ελβετούς και όχι μόνο. Οι άνθρωποι στα χωριά ουσιαστικά συμμετέχουν και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο, στην υποδοχή τους και η φιλοξενία που τους δείχνουν ενθουσιάζουν τους τουρίστες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από τις εκδρομές με γκρουπ, υπάρχει μεγάλη ζήτηση και για ιδιωτικές ξεναγήσεις που έχει αυξηθεί κατακόρυφα μετά την πανδημία.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ