ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Οι διαμαρτυρίες γονέων και μαθητών για την υποβάθμιση σχολείου έπιασαν τόπο – Παραμένει 4θέσιο

Λύση στο θέμα που προέκυψε στα Απλαδιανά Ρεθύμνο με την υποβάθμιση του δημοτικού σχολείου από 4θέσιο σε τριθέσιο δίνει, μετά τις διαμαρτυρίες των γονέων και της τοπικής κοινότητας, η Διεύθυνση πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Το σχολείο που παραμένει κλειστό από τη Δευτέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, θα ξαναλειτουργήσει με 4 τμήματα και διευθύντρια μία από τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας, κ. Λάμπρο Καρβούνη.

Αρχικά η υποβάθμιση έγινε καθώς μετακινήθηκε ένας εκπαιδευτικός από το δημοτικό σχολείο Απλαδιανών σε άλλο σχολείο του νομού με συνέπεια το σχολείο να υποβαθμιστεί  από τετραθέσιο σε τριθέσιο ενώ άλλος εκπαιδευτικός δεν πληρούσε τις προυποθεσεις για να αναλάβει καθήκοντα διευθυντή μετά τη συνταξιοδότηση του εκπαιδευτικού που υπηρετούσε στο σχολείο.

Το θέμα θα διευθετηθεί, σύμφωνα με τον κ. Καρβούνη, καθώς υπάρχει πρόβλεψη από το νόμο για τέτοιες περιπτώσεις.

Την ικανοποίησή του για την θετική εξέλιξη στο πρόβλημα που είχε ξεσηκώσει τις διαμαρτυρίες των κατοίκων του Μυλοποτάμου, εξέφρασε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Απλαδιανών, κ. Στέλιος Λυρώνης.

Επεσήμανε όμως ότι υπάρχουν και άλλα κενά, όπως Γυμναστή και καθηγητή αγγλικών.

Από την πλευρά του ο κ. Καρβούνης, ανέφερε ότι σήμερα προκηρύχθηκε η θέση καθηγητή αγγλικών, καθώς οι προηγούμενοι που είχαν διοριστεί δεν αποδέχτηκαν τη θέση.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ