ΕΛΛΑΔΑ ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Νοίκιασαν ακόμη και σκηνή σε ταράτσα!

Ο Κ. Δερβιζιώτης σύμβουλος τουριστικών επιχειρήσεων μιλά για τα έσοδα της χώρας από τον τουρισμό αλλά και το ανεξέλεγκτο θέμα των βραχύχρονων μισθώσεων.

Σε επίπεδο Κρήτης, σύμφωνα με τον ίδιο, οι πρακτικές κερδοσκοπίας είναι εκτός ελέγχου καθώς όπως είπε, του έστειλαν φωτογραφία από το Ηράκλειο που δείχνει να έχει τοποθετηθεί σκηνή σε ταράτσα πολυκατοικίας στο Ηράκλειο, την οποία ενοικιάζουν σε τουρίστες!

 

Μεγάλη η ζήτηση για διανομή τύπου Airbnb

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν οι εγγραφές ακινήτων στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, ειδικά στις εξοχικές κατοικίες, λόγω υψηλής ζήτησης.

Μετά τις εντυπωσιακές πληρότητες που καταγράφηκαν στο σύνολο των τριημέρων (25ης Μαρτίου, Πάσχα, Πρωτομαγιά, Αγίου Πνεύματος) τόσο στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς όσο και στην ηπειρωτική χώρα, τα μηνύματα για το φετινό καλοκαίρι είναι άκρως αισιόδοξα. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της AirDNA, η αύξηση της ζήτησης για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης φτάνει το 232% τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιο – Αύγουστο, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Σε ποιες περιοχές καταγράφεται ραγδαία αύξηση της ζήτησης το καλοκαίρι
Παράλληλα, αύξηση της ζήτησης καταγράφεται στη Κρήτη κατά 306%, στα Δωδεκάνησα 302%, στην Αθήνα 248%, στις Κυκλάδες 233% , στα Ιόνια Νησιά 230%, στη Θράκη 216%, στις Σποράδες 215%, στα Νησιά ΒΑ Αιγαίου 188%, στην Ήπειρο 157%, στη Θεσσαλία 153%, στην Πελοπόννησο 135%, στη Μακεδονία 132% και στην Κεντρική Ελλάδα 109%.
Όπως σημειώνει ο κ. Μπάκας, η αύξηση του τουρισμού οδήγησε πολλούς ιδιοκτήτες να εγγράψουν τα ακίνητα τους σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης με στόχο την αύξηση των εσόδων τους.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ