ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Μία έκταση 10 στρεμμάτων για τα παιδιά – Το μεγαλύτερο skatepark στο νησί (φωτογραφίες)

Ένας τεράστιος χώρος αναψυχής ο οποίος θα περιλαμβάνει αρκετές υποδομές για την ψυχαγωγία των παιδιών με ασφαλείς και σύγχρονες κατασκευές κατασκευάζεται αυτή την περίοδο στο Ηράκλειο από την τεχνική υπηρεσία του δήμου.

Πρόκειται για μία έκταση 10 στρεμμάτων στην οδό Εφόδου, η οποία μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει το μεγαλύτερο skatepark που έχει κατασκευαστεί σε επίπεδο Κρήτης και ένα από τα 23 μεγαλύτερα που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Επίσης στην έκταση αυτή προβλέπεται η κατασκευή μεγάλης παιδικής χαράς με σύγχρονα και πρωτότυπα παιχνίδια για τα παιδιά, περιπατητικών διαδρομών και η φύτευση αρκετού πρασίνου.

Εικόνες από τι θα περιλαμβάνει το πάρκο στην οδό Εφόδου

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Αναστασάκη ο οποίος μίλησε στο ekriti.gr το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο σε τρεις μήνες από τώρα.

“Είναι ένα ακόμα σημαντικό έργο που σχετίζεται με την ανάπλαση των Ενετικών Τειχών και την ενσωμάτωση τους στην καθημερινότητα των πολιτών, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασάκης.

Αυτά θα περιλαμβάνει το πάρκο με την ολοκλήρωσή του

Το εν λόγω Πάρκο συνολικής έκτασης 9.885 m² περίπου, αναπτύσσεται επί της οδού Εφόδου και γειτνιάζει στην ανατολική του πλευρά με τα Δυτικά Τείχη του Ηρακλείου. Διαθέτει διαμορφώσεις και υποδομές παιδικής χαράς και γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ, τα οποία παρουσιάζουν σημαντικές φθορές.

Εικόνες από τι θα περιλαμβάνει το πάρκο στην οδό Εφόδου

Επισημαίνεται ότι, η παιδική χαρά θα λειτουργεί συμπληρωματικά με την πρόσφατα αναβαθμισμένη παιδική χαρά στο Κομμένο Μπεντένι που παρέχει επίσης πληθώρα λειτουργιών παιχνιδιού για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Η αναβαθμισμένη παιδική χαρά των Δυτικών Τειχών πρόκειται να εστιάζει στις ιδιαίτερα ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες της σχολικής και εφηβικής ηλικίας, ως μια κοινωνική ανάγκη της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ηρακλείου.

Θα τοποθετηθεί, επίσης, χαμηλή περίφραξη επί του πέτρινου τοιχίου και σε όλο το μήκος του, για πρόσθετη ασφάλεια.

(κεντρική φωτογραφία άρθρου – Γιώργος Κανάκης)ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ