ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Μετ’ εμποδίων και με το σταγονόμετρο οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού

“Ελευθερία” με προβλήματα φέρνει στην Κρήτη η διαδικασία του εμβολιασμού καθώς σε αρκετές περιπτώσεις, οι ηλικιωμένοι αναγκάζονται να μετακινούνται σε μακρινές αποστάσεις για την … ελπίδα στη ζωή χωρίς το φόβο του κορωνοϊού!

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξαν περιπτώσεις πολιτών που ειδοποιήθηκαν ότι έπρεπε να μεταβούν από τη Μεσαρά στη Χερσόνησο και από το Καστέλι στη Βιάννο για να κάνουν το πολυπόθητο εμβόλιο.

Επίσης, δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για τους πολίτες που αδυνατούν να μετακινηθούν ή για τους ηλικιωμένους που βρίσκονται σε κατάκλιση, ακόμη και για τα ΑμεΑ, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί καμία απολύτως πρωτοβουλία και τα κινητά συνεργεία αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες που είναι αυξημένες στην ενδοχώρα της Κρήτης και κυρίως στα χωριά.

Δεν υπάρχει κάποια οδηγία κεντρικά, από το Υπουργείο Υγείας ενώ όλα δείχνουν ότι οι άνθρωποι αυτοί ενδεχομένως να εμβολιαστούν στις αρχές Μαρτίου ή εν αναμονή του μονοδοσικού εμβολίου της johnson & johnson ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία.

Έτσι, όλοι κρατούν … μικρό καλάθι, όταν ακούν να γίνεται λόγος για χιλιάδες εμβολιασμούς!

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρέχονται μέσα από τη σελίδα emvolio.gov.gr, στο Ηράκλειο, είχαμε συνολικά 14.337 εμβολιασμούς, έως χθες το βράδυ, δηλαδή περισσότερους κατά 492 σε σύγκριση με το Σάββατο, μόλις 36 περισσότεροι με την πρώτη δόση και 456 με τη δεύτερη…

Στο Λασίθι μέχρι και χθες είχαν ολοκληρωθεί μόλις … 11 περισσότεροι εμβολιασμοί σε σχέση με τους εμβολιασμούς του Σαββάτου – με την πρώτη δόση – και 200 με τη δεύτερη, ενώ η αντιστοιχία στο Ρέθυμνο ήταν 15 χθες με την πρώτη δόση και 200 με τη δεύτερη. Τέλος, στα Χανιά 38 άνθρωποι εμβολιάστηκαν χθες με την πρώτη δόση και συνολικά 340 με τη δεύτερη…

#pressgreeceΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ