ΚΡΗΤΗ Νομός Χανίων

Κρήτη: «Μαχαίρι κόπηκαν» οι φάρσες με τις βόμβες μετά την άρση τηλεφωνικού απορρήτου της ΕΛ.ΑΣ.

Πονοκέφαλο σε επιχειρήσεις, αλλά και στην Ελληνική Αστυνομία είχαν δημιουργήσει οι φαρσέρ με τα τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βόμβας.

Οι δράστες τηλεφωνούσαν σε επιχειρήσεις, αλλά και μουσεία και έσπερναν τον πανικό λέγοντας πως στο εκάστοτε κτήριο είχαν τοποθετήσει βόμβα κι έπρεπε άμεσα να εκκενωθεί το κτήριο.

 

Συνολικά είχαν καταγραφεί 14 τηλεφωνήματα σε όλη την Κρήτη και συγκεκριμένα σε Χανιά και Ηράκλειο, σε διάστημα τριών ημερών από τις 24 έως τις 26 Οκτωβρίου.

Οι φαρσέρ είχαν «αδυναμία» στα σούπερ μάρκετ, αλλά από τη λίστα τους δεν έλειψαν τα ταχυφαγεία, τα πολυκαταστήματα αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανιών και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Ηράκλειο.

Η αστυνομία βρισκόταν επί ποδός το διάστημα αυτό καθώς οι δράστες έκανα απανωτά τα τηλεφωνήματα με διαφορά λίγης ώρας, χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου, όπου μέσα σε μισή ώρα έκαναν 5 κλήσεις.

Το μοτίβο που ακολουθούσαν ήταν πανομοιότυπο. Στο τηλέφωνο ακουγόταν μια γυναικεία φωνή σε ηχογραφημένο πάντα μήνυμα, η οποία προειδοποιούσε για τοποθέτηση βόμβας δίνοντας κάθε φορά διαφορετικό χρόνο εκκένωσης του κτηρίου.

Η αστυνομία έσπευδε στο κτήριο που είχε δεχθεί το τηλεφώνημα επιστρατεύοντας αστυνομικούς και σκυλιά για τον εντοπισμό του εκρηκτικού μηχανισμού, ενώ οι εργαζόμενοι και οι πελάτες ήταν σε κατάσταση σοκ!

Οι κακόγουστες αυτές φάρσες είχαν εφιάλτης της ΕΛ.ΑΣ., η οποία ερευνά την υπόθεση μέχρι και σήμερα προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης που του άρεσε να σπέρνει τον πανικό.

 

Η υπόθεση βρίσκεται στη διαδικασία προανάκρισης με την αστυνομία να έχει ζητήσει από τις τηλεφωνικές εταιρίες της κάθε επιχείρησης το αρχείο των κλήσεων, ώστε να ερευνήσει τα τηλεφωνήματα τις επίμαχες ημέρες και ώρες προκειμένου να εντοπιστεί το τηλέφωνο του δράστη.

Μέχρι στιγμής οι έρευνες παραμένουν άκαρπες, με τους φαρσέρ να μην έχουν ξανά «ενοχλήσει» φοβήθηκαν ή μήπως βαρέθηκαν;

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ