ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Κρήτη – λιομάζωμα: “Μπλόκο” σε εργάτες γης… από την Ελληνική Πρεσβεία στο Πακιστάν

Την ώρα που η Κρήτη προσπαθεί με κάθε τρόπο να ελκύσει και να φέρει εργάτες γης, προκειμένου να βοηθήσουν στη φετινή ελαιοκομική περίοδο,   η ελληνική πρεσβεία στο Πακιστάν απορρίπτει τις αιτήσεις πολιτών της χώρας που θέλουν να έρθουν και να εργαστούν.

Η εξέλιξη αυτή βάζει… τρικλοποδιά στην προσπάθεια που γίνεται το τελευταίο διάστημα μέσα από πρωτοβουλίες των Εργατικών Κέντρων Ηρακλείου, Καστοριάς και Φλώρινας για να έρθουν εργάτες στην Κρήτη από την Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιώργο Λιονάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, οι οι πολίτες από το Πακιστάν που επιθυμούν να έρθουν στην Κρήτη για εργασία στο μάζεμα της ελιάς, βλέπουν τις αιτήσεις τους στην Ελληνική πρεσβεία της χώρας τους, να απορρίπτονται με το δικαιολογητικό ότι δεν εξακριβώνονται ο λόγος και οι όροι παραμονής των μεταναστών στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον κ. Λιονάκη, παρά το γεγονός ότι μέσα στην α;ίτηδη υπάρχουν έγγραφα όπως συμβάσεις εργασίας σφραγισμένες από την Επιθεώρηση Εργασίας αλλά και υπεύθυνες δηλώσεις του αιτούντος εργοδότη και παρά το ότι στις πλείστες των περιπτώσεων ο αλλοδαπός πηγαίνει στη συνέντευξη όντας προετοιμασμένος σχετικά με αυτή, εν τούτοις η αίτηση απορρίπτεται και δεν του χορηγείται η βίζα με την αιτιολογία ότι δεν κατέστη δυνατό να διακριβωθούν ο σκοπός και οι όροι διαμονής του αλλοδαπού στη χώρα μας.

#pgnewsΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ