ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΡΗΤΗ

Κρήτη – Κορωνοϊός: “Βροχή” τα πρόστιμα σε μαγαζιά και για μάσκες

“Βροχή” έπεσαν τα πρόστιμα σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που δε συμμορφώνονται με τους κανόνες λειτουργίας που επιβάλλει η πανδημία, αλλά και σε πολίτες που δε φορούν μάσκα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο των 1.603 ελέγχων που πραγματοποίησε το τελευταίο 24ωρο και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης.

Όσον αφορά σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο Ηράκλειο, οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν τρεις παραβάσεις. Στην πρώτη περίπτωση, καφενείο λειτουργούσε μετά τη 1 τα ξημερώματα και στη δεύτερη, σε ταβέρνα, οι πελάτες “πιάστηκαν” όρθιοι και να χορεύουν. Και στις δύο περιπτώσεις επιβλήθηκε χρηματική ποινή ύψους 2.000 ευρώ και 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης.

Στην τρίτη περίπτωση εντός της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, επιβλήθηκε πρόστιμο 5000 ευρώ σε κατάστημα το οποίο δεν διάθετε άδεια λειτουργίας.

Στο Ρέθυμνο, η τοπική ΕΛΑΣ βεβαίωσε παράβαση εις βάρος ιδιοκτήτη επιχείρησης καθώς δεν διέθετε ταμπέλα με την πληροφορία του αριθμού των ατόμων που μπορεί -λόγω των περιορισμών- να εισέλθει στο εσωτερικό του καταστήματος. Επίσης, στο Λασίθι συνελήφθη ιδιοκτήτης επιχείρησης καθώς, όπως πιστοποίησαν οι αστυνομικοί, η επιχείρηση εξυπηρετούσε όρθιους πελάτες.

Μάσκες

Σε ότι αφορά το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μασκών,  στο Ηράκλειο κόπηκαν 9 πρόστιμα σε εργαζομένους και υπεύθυνους καταστημάτων, στα Χανιά σε 5 υπαλλήλους, και στο Λασίθι σε δύο επιβάτες λεωφορείου.

Επίσης, στο Ηράκλειο, βεβαιώθηκαν 8 παραβάσεις του περιορισμού κίνησης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ