ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΡΗΤΗ

Κρήτη – Κορωνοϊός: Νέα εστία μεταλλαγμένων κρουσμάτων – Ανησυχητική αύξηση

Äåéãìáôïëçðôéêïß Ýëåã÷ïé óå ôáîéäéþôåò ðïõ åðéóôñÝöïõí óôçí ÁôôéêÞ áðü åîåéäåéêåõìÝíï êëéìÜêéï Åéäéêþí Éáôñþí êáé Íïóçëåõôþí ôçò ÐåñéöÝñåéáò ÁôôéêÞò êáé ôïõ Éáôñéêïý Óõëëüãïõ, óôï ëéìÜíé ôïõ ÐåéñáéÜ, ôçí Ðáñáóêåõç 21 Áõãïýóôïõ 2020. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Τέσσερα νέα μεταλλαγμένα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ΕΟΔΥ για την Κρήτη ενώ τα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν άγγιξαν τα 25, εκ των οποίων τα 14 στο Λασίθι.

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των μεταλλαγμένων κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής στην Κρήτη, αγγίζει τα 13. 

Την ίδια ώρα η ανησυχία εντείνεται στον Άγιο Νικόλαο, καθώς ο βρεφονηπιακός σταθμός της Αμμούδας φαίνεται να αποτελεί νέα εστία του ιού καθώς μετά το βρέφος, θετικό βρέθηκε και το 10χρονο αδελφάκι του.

Παράλληλα και όπως έγινε γνωστό, θετικές στον κορωνοϊό δύο νοσηλεύτριες στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου μετά μετά από rapid test στο οποίο υποβλήθηκαν ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα και των μοριακών ελέγχων.

Μάλιστα, η μια από αυτές ήταν στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου.

Kοντά στην ολοκλήρωση της καραντίνας βρίσκονται μαθητές και εκπαιδευτικοί στο 1ο Σχολείο Σητείας, ενώ κλειστά εξακολουθούν να παραμένουν και δύο τμήματα στον Άγιο Νικόλαο, ένα σε δημοτικό σχολείο και ένα σε νηπιαγωγείο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ