ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΡΗΤΗ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Κρήτη – κορωνοϊός: Αύξηση θανάτων και οικογενειακά δράματα

Μπροστά σε έναν εφιάλτη βρίσκονται οικογένειες στην Κρήτη που χάνουν αγαπημένα τους πρόσωπα εξαιτίας επιπλοκών του νέου κορωνοϊού, την ώρα που η πίεση στα νοσοκομεία με τους ασθενείς είναι ασφυκτική.
Κι αν συγκριτικά με την υπόλοιπη χώρα ο αριθμός των θανάτων είναι σχετικά χαμηλός, η εικόνα που καθημερινά συναντά κανείς στα νοσοκομεία με τους ασθενείς που καταλήγουν είναι δραματική.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από την Πρωτοχρονιά μέχρι και σήμερα, στο Νοσοκομείο Χανίων έχουν καταγραφεί 14 θάνατοι ασθενών με τρεις ασθενείς να καταλήγουν το τελευταίο 24ωρο.

Συγκεκριμένα η νεώτερη γυναίκα ήταν 66 ετών και έδινε τη μάχη για την ζωή της στην ΜΕΘ covid ενώ οι άλλοι δύο υπερήλικες ασθενείς νοσηλεύονταν στις κλινικές.

Και δεν είναι μόνο το νοσοκομείο Χανίων όπου καταγράφονται θάνατοι ασθενών σε κλινικές και ΜΕΘ κόβιντ. Και στο Ηράκλειο τις τελευταίες ώρες δύο γυναίκες άφησαν την τελευταία τους πνοή σε Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ και πρόκειται για μία 56χρονη και για μία 80χρονη αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα και μέσα στον πόνο που βιώνει, η οικογένεια μίας 68χρονης Κρητικιάς που έφυγε από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Χανίων, απευθύνει έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν, γιατί όπως λένε οι ίδιοι έχασαν τη μητέρα τους τους χωρίς κανένα λόγο και δεν θέλουν κανένας να περάσει τον ίδιο πόνο. Ας νικήσει η λογική και η ζωή” είναι το μήνυμα που στέλνουν.

Σύμφωνα με διοικητές νοσοκομείων στην Κρήτη που μίλησαν στο ekriti, οι θάνατοι ασθενών από επιπλοκές του νέου κορωνοϊού δεν είναι ευτυχώς στα επίπεδα άλλων περιοχών της χώρας όμως για την Κρήτη … κάτι λέει αν και η θνησιμότητα θα μπορούσε να είναι αρκετά μεγαλύτερη αν κανείς αναλογιστεί την κατάσταση στα νοσοκομεία.

#pgnews

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ