ΚΡΗΤΗ

Kρήτη: Κατέληξε 85χρονη – Τέταρτο θύμα του καύσωνα στο νησί

Το τέταρτο θύμα του καύσωνα στον Άγιο Νικόλαο είναι η 85χρονη που είχε διασωληνωθεί λόγω θερμοπληξίας στο ΓΝΑΝ.

Η ηλικιωμένη γυναίκα που διασωληνώθηκε αργά χθες το βράδυ στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου κατέληξε σήμερα, αφού παρά τις προσπάθειες των υγειονομικών δεν τα κατάφερε.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με διαθέσιμες μαρτυρίες είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της λειτουργίας του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου που καταγράφονται απώλειες από τον καύσωνα.

Δραματικό ήταν το τελευταίο διήμερο λόγω του καύσωνα στον Άγιο Νικόλαο. Η απώλεια τριών ανθρώπων από θερμοπληξία αποτελεί πρωτόγνωρο γεγονός για τα τοπικά δεδομένα.

Συνολικά, το τελευταίο 48ωρο η προσέλευση του κόσμου στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου ήταν πρωτόγνωρη. Τα κρούσματα θερμοπληξίας ήταν πολλά και το προσωπικό του ΓΝΑΝ, ιατρικό και νοσηλευτικό, έδωσε μάχη για την στήριξη των πληγέντων που κατέφθαναν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών σωρηδόν.

«Ήταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Υπήρχε μεγάλη πίεση. Βλέπαμε νέους ανθρώπους με πρόβλημα», τονίζει ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Θεόδωρος Κατάσος.

Αλλά και η προϊσταμένη των ΤΕΠ Ελευθερία Δαβράδου υπογραμμίζει την μεγάλη προσέλευση και την πίεση που δέχθηκε το σύστημα. «Ερχόταν συνέχεια και είχαμε πρόβλημα. Ήμασταν από το ένα περιστατικό στο άλλο», σημειώνει.

anatolh.com

#pgnewsΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ