ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Καταλήψεις και κορωνοϊός βάζουν «λουκέτα» στα σχολεία

Οι αρρυθμίες στην εκπαιδευτική διαδικασία στην Κρήτη συνεχίζονται, με τα “λουκέτα” που έβαλαν τα κρούσματα κορωνοϊού στις σχολικές μονάδες να αυξάνονται με αυτά που βάζουν οι ίδιοι οι μαθητές, ως αντίδραση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Σήμερα, ξεκίνησε για το Ηράκλειο ο «χορός» των καταλήψεων, καθώς υπό κατάληψη τελούν 4 σχολικά συγκροτήματα και συγκεκριμένα το 1ο ΕΠΑΛ, το 3ο και το 5ο Γενικό Λύκειο καθώς και το 12ο Γυμνάσιο. Οι μαθητές που μετέχουν στις κινητοποιήσεις  έκαναν γνωστά στη Διεύθυνση της Ββάθμιας Εκπαίδευσης τα αιτήματά τους, με κυρίαρχα την απόσυρση των προτεινόμενων αλλαγών στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και την Τράπεζα Θεμάτων.

Στις παραπάνω σχολικές μονάδες, ενεργοποιήθηκε άμεσα η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές που δεν μετέχουν στις καταλήψεις – όπως ενημερώνει το ekriti.gr ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Γιάννης Καραγιαννίδης ο οποίος, εν μέσω πανδημίας, κάνει έκκληση στους καταληψίες να τηρούν τις αποστάσεις και να φορούν μάσκες.

Τα «κορωνολουκέτα»

Με τον Άγιο Νικόλαο να βρίσκεται στο «βαθύ κόκκινο» του χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας στη χώρα μας, η διαζώσης εκπαιδευτική διαδικασία έχει μπει «στον πάγο» τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ενώ, στις υπόλοιπες περιοχές στο Λασίθι, Δημοτικά και Γυμνάσια είναι ανοικτά με τα Λύκεια λειτουργούν με τηλεκπαίδευση.

Στο Ηράκλειο, κλειστά λόγω κρουσμάτων covid είναι το τμήμα της 6ης τάξης στις Αγίες Παρασκιές, καθώς και τα τμήματα Γ3,  Γ5 και Γ7 του 2ου Γυμνασίου. Επίσης, αναστολή λειτουργίας έχουμε για το τμήμα B3 στο Γυμνάσιο Μελεσών, το τμήμα Α5 στο Γυμνάσιο στον δήμο Λιμένα Χερσονήσου, το 70ο και το 76ο νηπιαγωγείο.

Στο Ρέθυμνο, εκτός λειτουργίας είναι το τμήμα Α2 στο δημοτικό σχολείο Άβελε, όπως επίσης η Β τάξη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος καθώς και το τμήμα Β1 στο Δημοτικό στην περιοχή του Εσταυρωμένου. Κλειστός και ο Παιδικός Σταθμός Ανωγείων.

Επίσης, μακριά από τη φυσική τάξη βρίσκονται και οι μαθητές στη Β τάξη του Λυκείου στο Πάνορμο.

#pressgreeceΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ