ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Καταγγελία – Έκοψαν το ρεύμα στο σπίτι μονογονεϊκής οικογένειας με δύο μικρά παιδιά

Την διακοπή του ρεύματος στο σπίτι μονογονεϊκής οικογένειας με δύο μικρά παιδιά, στο Ηράκλειο, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Σε ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η πράξη αυτή αποτελεί συνέχεια της συνολικής επίθεσης που δέχεται το εισόδημα των εργαζομένων το τελευταίο διάστημα και ζητείται να διαγραφεί μεγάλο μέρος των οφειλών, καθώς και να ρυθμίσει το υπόλοιπο της οφειλής με τρόπο που να είναι δυνατή η εξόφλησή του.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

“Τα σωματεία μας καταγγέλλουν την κυβέρνηση  και τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος, που μέσα σε αυτές τις συνθήκες κόβουν το ρεύμα σε σπίτια εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων που παλεύουν καθημερινά να τα βγάλουν πέρα με τους τεράστιους λογαριασμούς, τα υπέρογκα έξοδα στο σούπερ μάρκετ και τα πανάκριβα καύσιμα.

Τελευταίο παράδειγμα είναι η διακοπή του ρεύματος σε μονογονεϊκή οικογένεια! Η πράξη αυτή αποτελεί συνέχεια της συνολικής επίθεσης που δεχόμαστε στο εισόδημά μας το τελευταίο διάστημα.

Φυσικά, η αποτρόπαια αυτή πράξη αποτελεί τον επίλογο μιας διαχρονικής στάσης τόσο των παρόχων όσο και των πολιτικών που εφαρμόζονται διαχρονικά, στη βάση της εμπορευματοποίησης βασικών αγαθών όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, όπως και της εξασφάλισης των κερδών των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος. Πολιτικές όπως η απελευθέρωση της Ενέργειας, η μετατροπή του αγαθού της Ενέργειας σε εμπόρευμα, η είσπραξη των οφειλών από εισπρακτικές εταιρείες.

Αυτό το μείγμα αποτελεί την πραγματικότητα που βιώνουν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι και συνάδελφοί μας. Απαιτούμε να διαγραφεί μεγάλο μέρος των οφειλών, καθώς και να ρυθμίσει το υπόλοιπο της οφειλής με τρόπο που να είναι δυνατή η εξόφλησή του.

Καλούμε τους εργαζόμενους να καταγγείλουν την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώνουν από κοινού κυβέρνηση και μονοπωλιακοί όμιλοι! Να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημα τους στην Επιτροπή μας. Να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει! Να γιγαντωθεί αυτό το κίνημα για να μπορέσουμε σε κάθε γειτονιά να αποτρέψουμε τη μεγάλη επίθεση, γιατί είναι χιλιάδες άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

 Απαιτούμε:

· Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

· Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, στους λογαριασμούς του νερού.

· Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

· Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.

· Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.

· Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

· Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.”ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ