Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 Ρίχτερ καταγράφηκε στις 6:19 το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Το επίκεντρο εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο βόρεια της Κρήτης.
Πιο συγκεκριμένα, ο σεισμός είχε ως επίκεντρο περιοχή 55 χιλιόμετρα βόρεια της Νεάπολης Λασιθίου. Το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίζεται στα 37 χιλιόμετρα, όπως αναφέρει η αρχική ανάλυση.
Η σεισμική δραστηριότητα έγινε αισθητή σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ η δόνηση η δόνηση ήταν παρατεταμένη, προκαλώντας ανησυχία λόγω της ώρας που συνέβη.
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, σχολίασε πως το μεγάλο εστιακό βάθος του σεισμού είναι καθοριστικό, καθώς μειώνει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης τσουνάμι. Τόνισε επίσης ότι το φαινόμενο προήλθε από σεισμική τάφρο και όχι από το ελληνικό τόξο, εκτιμώντας πως δεν αναμένονται σοβαρές ζημιές στην Κρήτη.

Ειδοποίηση από το σύστημα Android σήμανε από πολλές συσκευές κινητών.























