ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Ηλεκτρονική απάτη με θύμα 32χρονη – Με δόλωμα επένδυση σε κρυπτονομίσματα έχασε 4.000 ευρώ

Με δόλωμα το εύκολο κέρδος από επένδυση σε χαρτονομίσματα άγνωστοι απέκτησαν πρόσβαση στον υπολογιστή της και μέσω e-banking της άρπαξαν 4.000 ευρώ.

Η νέα υπόθεση απάτης με θύμα 43χρονη Λετονή συνέβη στο Ηράκλειο πριν από μερικές ημέρες και έχει ως πρωταγωνιστές αγνώστους που επικοινώνησαν μαζί της τηλεφωνικά στη ρωσική γλώσσα.

Όπως κατήγγειλε η 43χρονη στην Αστυνομία, στις 4 Αυγούστου δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα, ο οποίος εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος επενδυτικής εταιρείας κρυπτονομισμάτων και αφού της συστήθηκε της πρότεινε να επενδύσει ένα μικρό αρχικά ποσό, 99 ευρώ, υποσχόμενός της μακροπρόθεσμα κέρδη. Η γυναίκα δέχθηκε και ο άγνωστος την ενημέρωσε ότι την επομένη θα επικοινωνούσε μαζί της άλλος εξειδικευμένος εκπρόσωπος της εταιρείας για την δρομολόγηση της διαδικασίας.

Στις 5 Αυγούστου, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, η γυναίκα δέχθηκε δεύτερο τηλεφώνημα και πάλι από άνδρα, ο οποίος της ζήτησε να εγκαταστήσει στον υπολογιστή της εφαρμογή μέσω της οποίας παρέχεται εξ’ αποστάσεως πρόσβαση στον υπολογιστή, κάτι που η ίδια έπραξε. Στη συνέχεια της ζήτησε τον κωδικό πρόσβασης και ακολούθως να εισέλθει στον τραπεζικό της λογαριασμό μέσω e-banking, ώστε να εξακριβώσει την κατάθεση του ποσού των 99 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό οι επιτήδειοι κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό της, από τον οποίο απέσπασαν το ποσό των 4.000 ευρώ.

Όταν η 32χρονη διαπίστωσε την απάτη σε βάρος της ενημέρωσε την αστυνομία, καταγγέλλοντας το συμβάν με την ελπίδα ότι οι αστυνομικοί θα εντοπίσουν τα ίχνη των δραστών.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ