ΚΡΗΤΗ

Kρήτη: Γύπες βρέθηκαν τραυματισμένοι, διασώθηκαν και πέταξαν ξανά στον ουρανό (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία στα Αστερούσια Όρη έζησαν τα μέλη του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Βασιλικής στον Δήμο Γόρτυνας, καθώς συμμετείχαν στην απελευθέρωση άγριων πτηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα περιβάλλοντος. Οι τρεις γύπες, δύο βροχοκιρκινέζοι και ένα γεράκι είχαν βρεθεί τραυματισμένα και μετά τη φροντίδα που δέχθηκαν από τους επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και τους εθελοντές του ΑΝΙΜΑ πέταξαν πάλι ελεύθερα στον ουρανό, επιστρέφοντας στο φυσικό τους περιβάλλον.

Στην ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλικής αναφέρει:

“Το Σάββατο 5 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου  μας είχαμε την τιμή και τη χαρά να παρευρεθούμε και να ζήσομε μια πρωτόγνωρη εμπειρία στήν περιοχή  του χωριού μας στα Αστερούσια όρη.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας σε συνεργασία με το Σύλλογο προστασίας άγριας ζωής ΑΝΙΜΑ απελευθέρωσε τρείς Γύπες, ένα γεράκι και δύο βροχοκιρκινέζους.

Τα πουλιά αυτά ζούσαν στην Κρήτη και τραυματισμένα με την φροντίδα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στάλθηκαν στον ΑΝΙΜΑ που τα περιέθαλψε και τώρα βρέθηκαν ξανά στη Κρήτη στό Φυσικό τους χώρο.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στον ΑΝΙΜΑ καθώς και όσους βοήθούν και υποστηρίζουν το έργο τους”.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη στιγμή της απελευθέρωσης:

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ