ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Έβαλε τα μετρητά σε μια σακούλα και περίμενε να περάσουν να τα πάρουν οι… “αστυνομικοί”! – 65χρονη θύμα τηλεφωνικής απάτης

Επανακάμπτουν… οι τηλεφωνικές απάτες με δήθεν τροχαία ατυχήματα που κοστίζουν ακριβά στα θύματα αετονύχηδων. Μία τέτοια απόπειρα έγινε χθες σε βάρος μιας 65χρονης Ρεθυμνιώτισσας, η οποία δέχθηκε ένα τηλεφώνημα που την τρομοκράτησε!

Στην άλλη άκρη της γραμμής υποτίθεται ότι ήταν η κόρη της η οποία έκλαιγε γοερά, λέγοντάς της, ότι είχε προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα, και ζητώντας της να τη βοηθήσει.

Αμέσως μετά πήρε το ακουστικό η υποτίθεται “δικηγόρος” , η οποία ζήτησε από την έντρομη 65χρονη, 40.000 ευρώ, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η κόρη της θα έμενε εκτός φυλακής! Παράλληλα της ζήτησε τη διεύθυνση του σπιτιού.

Η 65χρονη σε κακή ψυχολογική κατάσταση, μάζεψε όσα μετρητά μπορούσε, τα έβαλε μέσα σε μία νάιλον σακούλα και τα άφησε έξω από το σπίτι, προκειμένου να περάσουν να τα πάρουν αστυνομικοί(!), όπως τη διαβεβαίωσε η “δικηγόρος”!

Ωστόσο, για λόγους που ερευνώνται από την ΕΛ.ΑΣ κανείς δεν πέρασε να πάρει τα μετρητά, και μετά από λίγη ώρα, η 65χρονη κατάλαβε ότι επρόκειτο για απάτη και ενημέρωσε της Αρχές.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ