ΚΡΗΤΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κρήτη: Ετοιμάζονται να ανοίξουν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια – Το κόστος για μία 4μελή οικογένεια

Για τη νέα τουριστική σεζόν που άρχισε προετοιμάζονται οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων και δωματίων που έχουν στην Κρήτη περισσότερες από 100.000 κλίνες.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Χριστοδουλάκη πρόεδρο της ‘Ενωσης «Φιλοξενία» τα στοιχεία δείχνουν ότι η κίνηση θα πάει καλά, ωστόσο υπάρχει έντονη ανησυχία από τους ιδιοκτήτες των καταλυμάτων για το θέμα της λειψυδρίας .

«Είναι κάτι που μας απασχολεί έντονα» τόνισε ο κ.Χριστοδουλάκης.

Τα ενοικιαζόμενα ανοίγουν παραδοσιακά μετά τα ξενοδοχεία, μέσα στον Μάιο με χαμηλές πληρότητες όπως συμβαίνει κάθε χρόνο την ίδια περίοδο.

Οι πελάτες τους προέρχονται από όλη την Ευρώπη και είναι κυρίως Γερμανοί, Άγγλοι, Γάλλοι, Αυστριακοί, την τελευταία διετία πολλοί Πολωνοί.

Ακόμη Σλοβένοι, Σέρβοι, Σκανδιναβοί και άλλοι ενώ τα προτιμούν τόσο ζευγάρια όσο και οικογένειες.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι πρόκειται σε μεγάλο βαθμό για επαναλαμβανόμενους πελάτες.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλάκη τα τελευταία χρόνια οι ξένοι επισκέπτες δείχνουν μεγάλη ευαισθησία για την πράσινη ανάπτυξη και επιλέγουν καταλύματα που σέβονται στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό το περιβάλλον.

Οι τιμές είναι καλές, σημειώνει ο πρόεδρος της ένωσης και αναφέρει ενδεικτικά ότι το ημερήσιο κόστος για μια τετραμελή οικογένεια φτάνει κατά μέσο όρο τα 80 ευρώ για τον Μάιο, ενώ στην αιχμή του καλοκαιριού ξεπερνάει τα 110 ευρώ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το βασικό μέλημα των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων διαμερισμάτων και δωματίων, είναι οι ποιοτικές υπηρεσίες και η ικανοποίηση του πελάτη.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ