ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Κρήτη – Επιδοτήσεις: Πληρωμές “ανάσα” για τους αγρότες από το απόγευμα της Τετάρτης

Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή των επιδοτήσεων καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Κρήτη και του ekriti σήμερα το πρωί εστάλη η δισκέτα με τους δικαιούχους και τα ποσά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην τράπεζα Πειραιώς και από το απόγευμα αναμένεται να ξεκινήσει η πίστωση στους λογαριασμούς των αγροτών.

Οι πρώτοι στους οποίους θα μπουν τα χρήματα της δεύτερης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης το απόγευμα θα είναι οι δικαιούχοι αγρότες που έχουν λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς και μπορουν να τα λάβουν από τα ATMS. Πρόκειται  για το υπόλοιπο 30% της βασικής ενίσχυσης και το πρασίνισμα και έτσι ολοκληρώνεται η πληρωμή για τις επιδοτήσεις του 2020.

Θα ακολουθήσουν αμέσως οι πληρωμές για τους παραγωγούς στις υπόλοιπες τράπεζες αύριο ή την Παρασκευή.

Επίσης πληρώνεται μέχρι πριν τα Χριστούγεννα πιθανότατα τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου η εξισωτική και τα 126 εκατομμύρια ευρώ ενίσχυση σε δικαιούχους αγρότες, δηλάδη τα 30 ευρώ ανά στρέμμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πίνακας των δικαιούχων έχει ήδη αναρτηθεί. Εγκρίθηκαν 143.648 αιτήσεις συνολικού ποσού 126.325.577,26 ευρώ. Σε Πελοπόννησο και Κρήτη υπεβλήθησαν οι περισσότερες αιτήσεις από ελαιοπαραγωγούς για ένταξη στο Μέτρο 21 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το οποίο αφορά την «Έκτακτη, προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19». Συγκεκριμένα, από το σύνολο των αιτήσεων οι 33.110 αιτήσεις υπεβλήθησαν στην Πελοπόννησο και ακολουθεί η Περιφέρεια Κρήτης με 29.251 αιτήσεις.

Παράλληλα σήμερα αναμένεται να πληρωθούν οι νέοι αγρότες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα νέων αγροτών που αφορά κάτω τους 40 ετών οι οποίοι λαμβάνουν επιδότηση με ποσοστό αυξημένο σε σχέση με πέρυσι από 25 σε 36%

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ