ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Επέμβαση με ρομπότ – Για 1η φορά ρομποτική αρθροπλαστική σε δημόσιο νοσοκομείο! (φωτογραφίες, βίντεο)

Ο πρωταγωνιστής ιατρός Ν. Μπουνάκης εμφανίστηκε στην εκπομπή «Καλό Μεσημέρι» δίνοντας όλο το πλαίσιο γύρω από την εξειδικευμένη ορθοπεδική επέμβαση που αλλάζει τα δεδομένα σε δημόσιο νοσοκομείο του νησιού!

Ο κος Ν. Μπουνάκης, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί έχει εξειδικευθεί στις ολικές αρθροπλαστικές γόνατος και ισχίου ελάχιστης επεμβατικότητας και ρομποτικής χειρουργικής στο Golden Jubilee National Hospital στη Γλασκόβη, μιλώντας στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV «Καλό Μεσημέρι» και στους Λευτέρη Κουμαντάκη και Χριστιάννα Σκούρα, τόνισε την αξία του να υπακούει ένα ιατρικό ρομποτικό μηχάνημα στις εντολές των εξειδικευμένων ορθοπεδικών του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, ενώ την ίδια στιγμή παρουσίασε εικόνες από την επέμβαση σε ασθενή που υπέφερε από οστεοαρθρίτιδα.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, η 1η ρομποτική αρθροπλαστική πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Αξίζει να σημειωθεί πως χάρη στην πρωτοβουλία και την  πολύτιμη βοήθεια της διευθύντριας της Ορθοπεδικής Κλινικής του ΓΝΑΝ, Κατσαφάρου Μαρίας, η καινοτόμα ρομποτική τεχνολογία έρχεται να δώσει πνοή σε ένα δημόσιο νοσοκομείο που υπέφερε και ακόμα συνεχίζει να υποφέρει από σοβαρές ελλείψεις. Στην επιτυχή έκβαση της επέμβασης συνέβαλλε επίσης και ο επιμελητής Α’ της Ορθοπεδικής Κλινικής Χριστοφοράκης Ζαχάρης. Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κος Ν. Μπουνάκης «Αυτή η επέμβαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί από έναν άνθρωπο. Θέλει μεγάλη ιατρική ομάδα και συνεργασία με αναισθησιολόγους και νοσηλευτές. Είναι μια συλλογική δουλειά».

Ο πολυσήμαντος ρόλος μιας καινοτόμου ρομποτικά υποβοηθούμενης χειρουργικής επέμβασης αποτυπώνεται και στο ποσοστό ικανοποίησης ασθενών που αγγίζει το 99%, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κος Μπουνάκης, έναντι του 10% που έμενε ανικανοποίητο από την κλασική χειρουργική μέθοδο.

 

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ