ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Έντονη διαμαρτυρία από τους επιχειρηματίες Γάμου – Βάπτισης για τον αποκλεισμό τους από τη Mη Επιστρεπτέα Επιδότηση

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν τα κριτήρια για ένταξη στο πρόγραμμα της Mη Επιστρεπτέας Επιδότησης της Περιφέρειας Κρήτης, με 60 εκατομμύρια ευρώ. Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων είναι τουριστικές, γεγονός  που προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια σε άλλους κλάδους, που είδαν μία ευκαιρία για στήριξη εν μέσω πανδημίας, να… εξαφανίζεται

Ο νεοσύστατος Παγκρήτιος Σύλλογος Επιχειρηματιών Γάμου Βάπτισης με επιστολή του στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Αντώνη Παπαδεράκη εκφράζουν απογοήτευση και αναφέρουν ότι σκόπιμα ωφελήθηκαν κάποιοι κλάδοι και παραγκωνίστηκαν άλλοι και ζητούν να επανεξεταστούν οι δικαιούχοι, υποβάλλοντας ένσταση.

Η επιστολή:

“Αξιότιμε Κύριε Περιφερειάρχη

Αξιότιμε Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Επιχειρηματιών Γάμου Βάπτισης εκφράζει τη βαθύτατη απογοήτευση αναφορικά με τη κατανομή της μη επιστρεπτέας επιδότησης, η οποία κάθε άλλο παρά δικαίως και ορθώς κατανέμεται.

Θεωρούμε πως σκόπιμα ωφελήθηκαν κάποιοι κλάδοι και ομοίως παραγκωνίστηκαν άλλοι. Είχαμε ήδη κάνει γνωστό στο κύριο Παπαδεράκη πως ο κλάδος μας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, χωρίς ουσιαστικά έσοδα από το καλοκαίρι του 2019.

Οι επιχειρηματίες συνάδελφοι μας, από τη μια άκρη της Κρήτης ως την άλλη, σας ζητούμε, πριν επισήμως δώσετε τα στοιχεία και τις βάσεις:

Να επανεξετάσετε τους δικαιούχους αφαιρώντας επιχειρήσεις που ήδη έχουν επωφεληθεί μέσω ΤΕΠΙΧ και επιστρεπτέων προκαταβολών, ώστε να βοηθήσετε τις μικρές επιχειρήσεις.

Να επανεξετάσετε το μέγιστο ποσό βοήθειας, μειώνοντας το, ώστε να βοηθηθούν περισσότερες επιχειρήσεις.

Σας τονίζουμε πως είναι θέμα επιβίωσης. Θα θέλαμε να το λάβετε σοβαρά υπόψιν”.

#pressgreeceΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ