ΚΡΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρήτη: Ενθουσιασμός για το Παρατηρητήριο τιμών ελαιολάδου της ΕΑΣΗ – Τι λένε οι αγρότες

  • Έρχεται το Παγκρήτιο Παρατηρητήριο τιμών με πρόσβαση σε όλους τους παραγωγούς
  • Τις επόμενες μέρες σε χρήση η πλατφόρμα με στοιχεία ανά περιοχή
  • Κίνηση ουσίας από την ΕΑΣΗ για την τιμή του ελαιολάδου

Να προστατεύσει το ελαιόλαδο και τους παραγωγούς μέσω μιας ηλεκτρονικής σελίδας στην οποία ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να βλέπει καθημερινά τις τιμές του ελαιολάδου από ελαιουργεία και εμπόρους, επιχειρεί η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου.

Πρόκειται για ένα Παγκρήτιο παρατηρητήριο τιμών στο οποίο πρόσβαση θα έχουν όλοι οι παραγωγοί  που θα μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για τα ελαιουργία και τις τιμές, καταφέρνοντας να βρουν εκείνα που δίνουν τις καλύτερες.

Όπως δήλωσε στην ΚΡΗΤΗ TV ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου,  σε αυτή τη σελίδα που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες οι παραγωγοί θα έχουν τη δυνατότητα με απλό τρόπο, επιλέγοντας την περιφερειακή ενότητα και το δήμο για τον οποίο ενδιαφέρονται, να λαμβάνουν και άλλες πληροφορίες εκτός από τις τιμές, όπως τις παροχές του κάθε ελαιοτριβείου.

Η εφαρμογή του παρατηρητήριου τιμών αναμένεται άμεσα να είναι προσβάσισμη στους ενδιαφερόμενους, ενώ το πώς θα κυλήσει αυτή την ελαιοκομική περίοδο θα κρίνει αν θα καθιερωθεί και τα επόμενα χρόνια.

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ