ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Ενώπιον ανακριτή ο 30χρονος για την υπόθεση ζωοκλοπής με το κλεμμένο αγροτικό

Ενώπιον των ανακριτικών Αρχών αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, ένας Κρητικός, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση ζωοκλοπής που είχε σημειωθεί πριν από λίγες εβδομάδες, στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου.

Πρόκειται για την υπόθεση κατά την οποία ένας 30χρονος άνδρας είχε αρπάξει από μάντρα, σε περιοχή της Μεσαράς, 20 πρόβατα, χρησιμοποιώντας αγροτικό αυτοκίνητο το οποίο φέρεται να είχε κλέψει σε προγενέστερο χρόνο από την ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Ο 30χρονος είχε γίνει “τσακωτός” μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στελεχών του Α.Τ. Αστερουσίων, μαζί με συναδέλφους τους από την ΟΠΚΕ Ηρακλείου και το ΤΕΚΑΜ Κρήτης. Μετά την απολογία του, ωστόσο, είχε αφεθεί ελεύθερος.

Ας σημειωθεί ότι σε βάρος του 30χρονου είχε ασκηθεί τότε ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων, για ζωοκλοπή από κοινού. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το διάστημα που μεσολάβησε από τότε, οι αρμόδιες Αρχές φέρονται να ταυτοποίησαν το άτομο το οποίο πήρε μέρος στη ζωοκλοπή μαζί με τον 30χρονο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο εν λόγω άνδρας κλήθηκε αρμοδίως μέσα στο προηγούμενο διάστημα και αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα Παρασκευή, στα Δικαστήρια Ηρακλείου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση για τα όσα φέρονται να του αποδίδονται.

Το χρονικό

Όπως είναι γνωστό, ο 30χρονος κατηγορούμενος φέρεται να είχε υποστηρίξει ότι πρόσφατα του είχαν κλέψει πρόβατα και θεώρησε ότι τα ζώα που άρπαξε ο ίδιος από μάντρα, σε περιοχή του δήμου Φαιστού, ήταν τα δικά του.

Αναφορικά με το κλεμμένο αυτοκίνητο, ο 30χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι του το είχε πουλήσει για 1.000 ευρώ ένας αθίγγανος, χωρίς, ωστόσο, να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της μεταβίβασης.

Σύμφωνα πάντα με τον κατηγορούμενο, ο αθίγγανος – τα στοιχεία του οποίου ο 30χρονος υποστήριξε ότι δε γνώριζε – του σύστησε να έχει κρυμμένο το όχημα, μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση.

Μετά την απολογία του, ο 30χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ