ΚΡΗΤΗ

Kρήτη: Δύο αθλητές – γιατροί του ΟΦΗ έσωσαν τη ζωή 70χρονου που υπέστη εγκεφαλικό στο πλοίο

Σε φύλακα- άγγελο για έναν 70χρονο επιβάτη της γραμμής Πειραιάς-Ηράκλειο εξελίχθηκαν δύο αθλητές- γιατροί του ΟΦΗ που ταξίδευαν χθες βράδυ με τον πλοίο της γραμμής. Ο λόγος για τον σέντερ της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ Λεωνίδα Μπουμπάρη και την ποδοσφαιρίστρια της Γυναικείας ομάδας Δήμητρα Κατερίνη.

Οι αποστολές των ομάδων μπάσκετ και γυναικείου ποδοσφαίρου επέστρεφαν στο Ηράκλειο μετά τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους. Ενώ το πλοίο είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά περίπου 1,5 ώρα, από τα μεγάφωνα του πλοίου κλήθηκαν να συνδράμουν γιατροί που ταξίδευαν καθώς ηλικιωμένος επιβάτης είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση των αθλητών-γιατρών του ΟΦΗ όπως φυσικά και του παθολόγου γατρού του ΠΑΓΝΗ κ. Κώστα Παπανικολάου. Η συμβολή όλων ήταν καθοριστική καθώς η κατάσταση του 70χρονου ήταν κρίσιμη με αποτέλεσμα να ενημερωθούν αμέσως οι αρμόδιοι καθώς κρίθηκε σκόπιμη η επιστροφή του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά. Ο έμπειρος γιατρός με τους αθλητές-γιατρούς του ΟΦΗ πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο άνδρα, στραθεροποιώντας την κατάσταση του.

Στο λιμάνι του Πειραιά βρισκόταν ήδη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον 70χρονο μεταφέροντας τον στο νοσοκομείο για τα περαιτέρω, με το πλοίο να αποπλέει εκ νέου με προορισμό το Ηράκλειο.

Ο Λεωνίδας Μπουμπάρης είναι φοιτητής της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ενώ η Δήμητρα Κατερίνη αγροτικός γιατρός.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ