ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Διπλασιάστηκαν οι φτωχοποιημένες οικογένειες σε ένα χρόνο

Αντιμέτωποι με το φάσμα της φτώχειας βρίσκονται χιλιάδες Κρητικοί, καθώς η πανδημία επιδείνωσε την ήδη βεβαρημένη κατάσταση, με την κοινωνία να έχει οδηγηθεί σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο!

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα φτωχοποιημένα νοικοκυριά αυξήθηκαν ραγδαία μέσα σε ένα χρόνο, όπως τουλάχιστον αυτό αποτυπώνεται μέσα από την οικονομική στήριξη που παρέχει η Περιφέρεια Κρήτης σε χιλιάδες πολίτες.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Παύλος Μπαριτάκης, η Περιφέρεια Κρήτης αποφάσισε να υπερδιπλασιάσει το κονδύλι για την ενίσχυση αυτών των νοικοκυριών.

“Χωρίς να έχουμε ακόμη συγκεντρωμένα τα επίσημα στοιχεία, μας γεμίζει θλίψη η διαπίστωση ότι οι 8.422 οικογένειες που ενισχύθηκαν από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, το 2019, δηλαδή περίπου 17.073 άτομα, τώρα πια έχουν αυξηθεί δραματικά! Και φανταστείτε ότι δεν έχουμε ακόμα τα στοιχεία για το 2020, το οποίο ήταν ακόμα πιο δύσκολο. Είναι λυπηρό το φαινόμενο, αλλά αποτελεί μία πραγματικότητα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαριτάκης.

Σημείωσε δε, ότι εκτός από τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, η Περιφέρεια Κρήτης δαπανά ποσό ύψους 6.700.000 ευρώ και για την ενίσχυση των υποδομών όπως τα θεραπευτήρια, ο εξοπλισμός των δομών, η στήριξη κτηριακών εγκαταστάσεων και άλλες ανάγκες που διαρκώς προκύπτουν.

Στα αξιοσημείωτα είναι το γεγονός, όπως είπε ο ίδιος, ότι για την υποστήριξη των κοινωνικών δράσεων, η Περιφέρεια Κρήτης αποφάσισε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, να διπλασιάσει το κονδύλι της από τα 2 στα 5 εκατ. ευρώ!

“Η πανδημία ανέτρεψε τα πάντα, αλλά εμείς πρέπει να βοηθήσουμε τους πολίτες που έχουν ανάγκη”, τόνισε.

#PressGreeceΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ