ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Δίδαξε σε σεμινάριο στο Ηράκλειο ο Γερμανός καθηγητής που πέθανε από τον κορωνοϊό

Ο Γερμανός καθηγητής που άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή στο ΠΑΓΝΗ χτυπημένος από τον κορωνοϊο, ήταν το τρίτο κρούσμα που καταγράφηκε στην Κρήτη και ο πρώτος που μπήκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του.

Ο καθηγητής είχε αισθανθεί αδιαθεσία με όλα τα τυπικά γνωρίσματα του κορωνοϊού, χωρίς όμως να εμφανίσει πυρετό, την Πέμπτη 12 Μαρτίου.

Η συνάδελφος του, που τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, τον μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο που εφημέρευε και ο άνδρας μεταφέρθηκε σε ειδικά απομονωμένο χώρο. Εκεί έγινε λήψη δείγματος το οποίο αργά το βράδυ ταυτοποιήθηκε ως το τρίτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη.

Στις 21 Μαρτίου, λόγω της εξέλιξης της υγείας του κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά και περαιτέρω νοσηλεία του στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ωστόσο τελικά δεν τα κατάφερε και σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Να σημειωθεί ότι ο Γερμανός ήταν επισκέπτης καθηγητής στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο και δίδαξε επί τριημέρου σε κλειστό σεμινάριο μεταπτυχιακών φοιτητών του Χημικού.

Κατά την παραμονή του στην Κρήτη, διέμενε στο σπίτι Ελληνίδας συναδέλφου του, επίσης χημικού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ