ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Διαμαρτύρονται για τη μη έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων τους οι συμβασιούχοι αρχαιοφύλακες του νησιού

«Αυτός που εργάζεται, αμείβεται. Η αμοιβή είναι συγκεκριμένη και καταβάλλεται σε συγκεκριμένο χρόνο», αναφέρουν οι αρχαιοφύλακες σε ανακοίνωσή τους, καταγγέλλοντας τη μη “έγκαιρη” καταβολή των εξαιρέσιμων και πέραν του πενθημέρου από τον Οργανισμό Διαχείρισης & Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων που εποπτεύεται από το ΥΠΠΟΑ.

Όπως αναφέρει η Παγκρήτια Ένωση Πτυχιούχων Αρχαιοφυλάκων (Π.Ε.Πτ.Α.):

«Για άλλη μία Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στο… “ίδιο έργο θεατές”. Η ΣΟΧ 2/2022 του ΥΠΠΟΑ, με την οποία έχουν προσληφθεί 348 αρχαιοφύλακες σε υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, από 15 Νοεμβρίου έως 14 Απριλίου, λήγει σε λιγότερο από ένα μήνα. Για άλλη μία φορά γίνεται προσπάθεια για “έγκαιρη” καταβολή των εξαιρέσιμων και πέραν του πενθημέρου από τον ΟΔΑΠ (Οργανισμό Διαχείρισης & Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων) που εποπτεύεται από το ΥΠΠΟΑ. Ένα μήνα πριν από τη λήξη της σύμβασης! Μάλιστα, προτρέπουν τους συμβασιούχους να ελέγχουν κάθε μέρα τον τραπεζικό λογαριασμό τους! Για την πληρωμή ποιων μηνών; Άγνωστο! Για άλλη μία φορά, εμπαιγμός, ανευθυνότητα, και αοριστία.

Αν ο ΟΔΑΠ χρειάζεται 5 μήνες για την εκκαθάριση πληρωμών 348 αρχαιοφυλάκων, τρομάζουμε να σκεφτούμε πόσους μήνες θα χρειαστεί για την εκκαθάριση πληρωμών 1.424 αρχαιοφυλάκων, στη ΣΟΧ 1/2023, που ακολουθεί άμεσα. Για άλλη μία φορά, ας ζητήσουμε το αυτονόητο.

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, αυτός που εργάζεται, αμείβεται. Η αμοιβή είναι συγκεκριμένη και καταβάλλεται σε συγκεκριμένο χρόνο».

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ