ΚΡΗΤΗ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Κρήτη: Άστατος ο καιρός αύριο Παρασκευή – Σε ποιες περιοχές προβλέπονται βροχές

Η αστάθεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στην Κρήτη την Παρασκευή, 20 Μαΐου, καθώς θα επικρατήσουν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Μανώλη Λέκκα, την Παρασκευή, αν και αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος, αναμένεται να παρουσιάσει αστάθεια στη διάρκεια της ημέρας με νεφώσεις και τοπικές βροχές, σκηνικό που θα διατηρηθεί μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου. Βελτιωμένος αναμένεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο ενώ άνοδος του υδραργύρου προβλέπεται από την Κυριακή.

Ηλιοφάνεια προβλέπεται αρχικά στα Χανιά. Από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν πυκνές νεφώσεις και νωρίς το βράδυ αναμένεται να εκδηλωθεί ασθενής βροχόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 5 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στα Σφακιά. Αργά το απόγευμα θα εκδηλωθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί 6 έως 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ηράκλειο ο καιρός προβλέπεται άστατος. Αρχικά θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ωστόσο από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν νεφώσεις, που θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αρκαλοχώρι αναμένεται ηλιοφάνεια. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια προβλέπεται στο Ρέθυμνο μέχρι το μεσημέρι. Ακολούθως θα εκδηλωθούν πυκνές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αρχικά στα Ανώγεια θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Αργά το απόγευμα τα σύννεφα θα πυκνώσουν και το βράδυ θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Πυκνές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας θα επικρατήσουν στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στην Ιεράπετρα σε όλη την διάρκεια της ημέρας την Παρασκευή, μόνο νωρίς το απόγευμα αναμένεται να εκδηλωθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ