ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Κρήτη: Αποκλεισμό από την επιδότηση καυσίμων καταγγέλλουν οι αγρότες

Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες, σε σχέση με την επιδότηση στα καύσιμα και την πλατφόρμα που έχει ήδη ανοίξει, εκφράζουν αγρότες από την Κρήτη, κάνοντας λόγο για “αποκλεισμό τους από την διαδικασία, καθώς το επίδομα το δικαιούνται μόνο οι κάτοχοι Ι.Χ. αυτοκινήτων και όχι οι ιδιοκτήτες αγροτικών οχημάτων.

Σε επιστολή του προς τον  Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, που κοινοποιείται και στα αρμόδια υπουργεία, ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, ,τονίζει τα εξής:

“Αναφορικά με την επιδότηση καυσίμων, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε άμεσα για τις λεπτομέρειες που καθιστούν τους αγρότες ως ΜΗ δικαιούχους του Μέτρου και συγκεκριμένα για το καύσιμο κίνησης ΠΕΤΡΈΛΑΙΟ.

Να σας ενημερώσουμε ότι σήμερα δικαίωμα επιδότησης έχουν μόνο οι κάτοχοι οχημάτων ΙΧ με καύσιμο κίνησης ΒΕΝΖΙΝΗ.

Να σας ενημερώσουμε επίσης ότι σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες που έχουμε συλλέξει από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αιτία για την παραπάνω κατάσταση είναι η ότι:

α) η επιδότηση για το πετρέλαιο κίνησης έχει χορηγηθεί ήδη στα πρατήρια καυσίμων, (κατι που ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν ισχύει στην πράξη)

β) Δικαίωμα επιδότησης έχουν ΜΟΝΟ τα ΙΧ οχήματα και ΟΧΙ τα επαγγελματικά οχήματα (δηλαδή αγροτικά κτλ)

Παρακαλούμε επιβεβαιώστε μας ή διαψεύστε μας τα παραπάνω ώστε οι αγρότες να γνωρίζουν ακριβώς γιατί δεν δύναται να συμπεριληφθούν στους φορολογούμενους έλληνες πολίτες που δικαιούνται αυτό το Μέτρο”.

#pgnewsΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ