ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρήτη – Απάτη στο Μηχανολογικό: Στην ανάκριση άλλοι τρεις για το κόλπο με τις πλαστές αποδείξεις μεταβίβασης οχημάτων

Ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου τρία από τα έξι άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην κομπίνα ολκής, που είχε στηθεί σε βάρος της Περιφέρειας από ιδιωτικό γραφείο διεκπεραίωσης μεταβιβάσεων οχημάτων στο Ηράκλειο, τα προηγούμενα χρόνια.

Πρόκειται για τον υπάλληλο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, μία εργαζόμενη στο γραφείο διεκπεραίωσης μεταβιβάσεων, καθώς κι ένα ακόμη άτομο που φέρεται να είχε εμπλακεί στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπόλοιποι τρεις φερόμενοι εμπλεκόμενοι (δύο αδέρφια και ο πατέρας τους) εμφανίστηκαν ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου προχθές Τρίτη. Όπως αναμενόταν, οι τρεις εν λόγω κατηγορούμενοι ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου. Κατά πάσα πιθανότητα, και οι τρεις που θα παρουσιαστούν σήμερα στην ανακρίτρια αναμένεται να λάβουν προθεσμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο αδέρφια κατηγορούνται για απάτη και πλαστογραφία, ενώ ο πατέρας τους και η εργαζόμενη στο γραφείο τους αντιμετωπίζουν κατηγορίες περί συνέργειας στις άνωθεν πράξεις. Αναφορικά με τον υπάλληλο του Μηχανολογικού, αυτός φέρεται να κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, ενώ το έκτο άτομο, το οποίο φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, αντιμετωπίζει – επίσης – κατηγορίες για απάτη και πλαστογραφία.

Πριν από μερικές εβδομάδες, δημοσίευμα της «ΝΚ» είχε αποκαλύψει ότι το ιδιωτικό γραφείο διαμεσολάβησης και τακτοποίησης μεταβιβάσεων φέρεται να «πείραζε» αποδείξεις, με αποτέλεσμα να μη φαινόταν το πραγματικό σύνολο του χρηματικού ποσού που εισέπραττε, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό παρακράτηση μέρους του ποσού από την κάθε ξεχωριστή μεταβίβαση οχήματος.

Στις αρχές Νοεμβρίου, επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την επίμαχη υπόθεση. Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., μάλιστα, οι εμπλεκόμενοι στην απάτη είχαν προκαλέσει οικονομική ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου άνω των 840.000 ευρώ.

 

Πηγή: neakriti.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ