ΚΡΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρήτη: Ανεβαίνουν κάθε μέρα οι τιμές των καυσίμων – Σταθερό το πετρέλαιο θέρμανσης

Οι τιμές στα καύσιμα συνεχίζουν να προκαλούν πονοκέφαλο στους καταναλωτές, καθώς συνεχίζεται το ράλι στις τιμές τόσο της αμόλυβδης όσο και του πετρελαίου κίνησης.

Στην Κρήτη το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από την ηπειρωτική χώρα, αφού οι Κρητικοί πληρώνουν και το μεταφορικό κόστος των καυσίμων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των βενζινοπωλών Ηρακλείου, κ. Λυκούργο Σαμόλη, υπάρχει σχεδόν σε καθημερινή βάση άνοδος των τιμών που φαίνεται και στην αντλία.

Αυτή τη στιγμή η μέση τιμή της αμόλυβδης στο Ηράκλειο είναι στα 2,09-2,10 ευρώ. Από κοντά και το πετρέλαιο κίνησης που πωλείται πέριξ των 2,07 ευρώ με ανοδικές τάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμόλη εξαίρεση αποτελεί το πετρέλαιο θέρμανσης που παρατηρείται σταθεροποίηση των τιμών περίπου στο 1,40 ευρώ έως 1,42 το λίτρο, με τη ζήτηση όμως να είναι μειωμένη εξαιτίας και των καιρικών συνθηκών.

Οι προβλέψεις πάντως δεν είναι καθόλου ευοίωνες.

Ερωτώμενος ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Αντένα, δήλωσε ότι η κυβέρνηση επέλεξε να ρίξει βάρος στη στήριξη του πετρελαίου θέρμανσης, διότι όπως είπε ότι η θέρμανση είναι ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από την κίνηση.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του πετρελαίου κίνησης και σε πιθανή επιδότηση για να υποχωρήσει η τιμή του, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα δει τις δημοσιονομικές δυνατότητες.

Σε κάθε περίπτωση οι υψηλή τιμή του πετρελαίου επηρεάζει και τις τιμές των προϊόντων και τον πληθωρισμό εξαιτίας του μεταφορικού κόστους.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ