ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Αναβιώνει σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης θανάτου της 4χρονης Μελίνας

Αναβιώνει σήμερα, Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, σε δεύτερο βαθμό στο Τριμελές Εφετείο πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, η υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, από τη Νεάπολη.

Το κοριτσάκι είχε αφήσει την τελευταία του πνοή το Δεκέμβριο του 2015, έπειτα από επέμβαση ρουτίνας και συγκεκριμένα στα κρεατάκια, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο που είχε γίνει τον Μάρτιο του 2021 είχε κρίνει αθώα την αναισθισιολόγο που χειρίστηκε το περιστατικό, ωστόσο μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου ο αρμόδιος εισαγγελέας, άσκησε έφεση κατά της πρωτοδίκης απόφασης.

Το ιστορικό

Το παιδί είχε εισαχθεί για επέμβαση ρουτίνας (κρεατάκια) τον Δεκέμβριο του 2015, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, ωστόσο στη διαδικασία της ανάνηψης παρουσίασε βρογχοσπασμό, πιθανώς από αλλεργική αντίδραση στο αναισθητικό φάρμακο.

Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης και τη μεταφορά της στη ΜΕΘ Παίδων, η 4χρονη κατέληξε τα ξημερώματα της 29ης Δεκεμβρίου.

Η αναισθησιολόγος παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό, έπειτα από πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας, το οποίο της καταλόγιζε βαριά ιατρική αμέλεια, κάνοντας λόγο για «παρεκκλίσεις από την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων για την ανάταξη του βρογχοσπασμού, καθόσον δεν χορηγήθηκαν βρογχοδιασταλτικά, και για τη μη ορθή χρήση της αδρεναλίνης όσον αφορά την οδό (ενδοφλέβια) και τη χορηγούμενη δοσολογία».ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ