ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Ακυρώνονται ραντεβού για το εμβόλιο της AstraZeneca

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από τις 4 Ιανουαρίου που ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί στους υγειονομικούς στην Κρήτη μέχρι και σήμερα έχουν χορηγηθεί 113.715 δόσεις σε άτομα διαφόρων ηλικιακών ομάδων.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορσμπουδάκη είπε ότι μέχρι χθες (7/4/21) πραγματοποιήθηκαν 113.715 εμβολιασμοί.

Οι περισσότεροι από τους αυτούς πραγματοποιήθηκαν στην ΠΕ Ηρακλείου με 48.367 πολίτες να εμβολιάζονται . Μάλιστα το Ηράκλειο βρίσκεται στην 8η θέση πανελλαδικά σε αριθμό εμβολιασμών.

Επίσης στην ΠΕ Χανίων πραγματοποιήθηκαν 31.828 εμβολιασμοί, στην ΠΕ Ρεθύμνου 14.830  και στην ΠΕ Λασιθίου 18.690 .

Αναφερόμενη στην ανησυχία που επικρατεί με τις παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca, η κ. Μπορμπουδάκη είπε ότι παρατηρείται κι εδώ, μείωση των ραντεβού της τάξεως του 15% για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Μόνο χθες καταγράφηκαν 86 ακυρώσεις επί συνόλου 609 προγραμματισμένων εμβολιασμών.

Τέλος σε ότι αφορά στους ξενοδοχουπαλλήλους και όλους όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, η κ. Μπορμπουδάκη γνωστοποίησε ότι η 7η ΥΠΕ Κρήτης έχει υποβάλλει σχετικό αίτημα στο συντονιστικό κέντρο, ώστε να υπάρξει προτεραιότητα αυτών των ομάδων στον εμβολιασμό.

Η ΥΠΕ Κρήτης έχει την δυνατότητα να καλύψει και αυτή την ανάγκη -τόνισε η κ. Μπορμπουδάκη- αρκεί το αίτημα να εγκριθεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

#ΥΓΕΙΑ

#pgnews

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

 

 

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ