ΚΡΗΤΗ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κρήτη – Airbnb: Πληρότητες πάνω από 85% για τις διακοπές του Πάσχα

Στα ύψη κινούνται οι προκρατήσεις για το τριήμερο του Πάσχα στα ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, τύπου Airbnb.

Οι Έλληνες σπεύδουν να κάνουν από νωρίς τις κρατήσεις τους για τις εξορμήσεις τους φέτος με αποτέλεσμα ο εσωτερικός τουρισμός να ανεβάζει ταχύτητες.

Oι προκρατήσεις έχουν πάρει φωτιά συνεχίζοντας την ανοδική πορεία που παρουσίασαν οι βραχυχρόνιες μισθώσεις τόσο τις ημέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς αλλά και το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κλάδου, η πληρότητα στα Χανιά αναμένεται να αγγίξει το 90% ενώ στο Ηράκλειο το 88%.

Μιλώντας στον ΟΤ o Πρόεδρος Δ.Σ. ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α. (Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων) Ανδρέας Χίου, τόνισε ότι «οι προκρατήσεις για το Πάσχα 2023 είναι προάγγελος των καλοκαιρινών. Σχεδόν όλοι οι Πασχαλινοί προορισμοί θα είναι γεμάτοι φέτος με μια αύξηση της τάξης του 15% σε σύγκριση με το 2019».

«Όλα δείχνουν ότι φέτος η σεζόν θα ξεκινήσει από το Πάσχα και θα προχωρήσει με αυξανόμενο ρυθμό μέχρι το καλοκαίρι, κάτι που είχαμε πολλά χρόνια να δούμε. Σε αυτό βοηθάει και το γεγονός οτι πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη ξεκινήσει η προγραμματίσει πτήσεις τσάρτερ σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς πριν από το Πάσχα».

Στον πίνακα που ακολουθεί βλέπουμε ότι η πληρότητα φέτος θα αγγίξει το 100% σχεδόν σε όλους τους προορισμούς:

Σύμφωνα με τις προκρατήσεις το ταξίδι στο βουνό ιδιαίτερα τις ημέρες του Πάσχα είναι άκρως εντυπωσιακά.

Τα ποσοστά προκρατήσεων στο σύνολο των δημοφιλών προορισμών είναι ήδη άνω του 85%, ενώ οι επιχειρηματίες του κλάδου εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα σε αρκετές περιοχές της χώρας το ποσοστό θα φτάσει το απόλυτο 100%.

Δημοφιλείς ορεινοί προορισμοί, όπως το Μέτσοβο, τα Ζαγοροχώρια, τα Καλάβρυτα και η Αράχωβα καθώς και τα νησιά όπως η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά και τα Χανιά θα έχουν την τιμητική τους, συγκεντρώνοντας τη μερίδα του λέοντος.

Πάντως σε κάθε περίπτωση, οι εξορμήσεις τις ημέρες του Πάσχα αναμένεται να αποτελέσουν σημαντική τονωτική ένεση για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται κυρίως σε ορεινούς προορισμούς, καθώς η πλειονότητα δεν λειτουργεί τις καθημερινές, προκειμένου να περιοριστεί το υψηλό λειτουργικό κόστος που, εξαιτίας του πληθωρισμού και των ανατιμήσεων, έχει εκτοξευθεί.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ