ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗ

Κρήτη – αγρότες: “Χωρίς πρωτογενή τομέα δεν υπάρχει αύριο στην κοινωνία”

“Ζεσταίνουν μηχανές” οι αγρότες της Κρήτης ενόψει του συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Με κεντρικό σύνθημα “Χωρίς πρωτογενή τομέα δεν υπάρχει αύριο στην κοινωνία”, οι αγρότες θέλουν να κάνουν γνωστό το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν εξαιτίας του τεράστιου κόστους παραγωγής αλλά και της έλλειψης εργατών γης.

Με επιστολή τους προς τον Περιφερειάρχη, το Περιφερειακό Συμβούλιο και στην ΠΕΔ Κρήτης, οι 4 αγροτικοί σύλλογοι του νησιού, ζητούν τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης στον αγώνα τους.

Ολόκληρη η επιστολή των αγροτικών συλλόγων:

Θέμα: «Παγκρήτιο Αγροτικό Συλλαλητήριο»

Αξιότιμοι,

Σας ενημερώνουμε για το προγραμματισμένο Παγκρήτιο Αγροτικό Συλλαλητήριο, την ερχόμενη Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, στον αερολιμένα Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης”, στις 13:00.

Βασικά αιτήματα είναι, η θεσμική τροποποίηση σε θέματα εργατών γης και οι παρεμβάσεις για την μείωση του κόστους παραγωγής. Είναι ζητήματα που αφορούν το σύνολο του αγροτικού κόσμου της Κρήτης και κατ’ επέκταση το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Από τα προηγούμενα σας καλούμε να στηρίξετε αυτό το εγχείρημα και να παραβρεθείτε στον χώρο της κινητοποίησης. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλετε και εσείς ώστε να αναδειχθεί στο μέγιστο βαθμό το βασικό μας μήνυμα: “Χωρίς πρωτογενή τομέα δεν υπάρχει αύριο στην κοινωνία”

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση και ευελπιστούμε στην θετική σας ανταπόκριση.

Με εκτίμηση

Εκ των Δ.Σ.

Α.Σ. Σελίνου Χανίων – Πρ. Χαλκιάς Γεώργιος.

Α.Σ. Τυμπακίου Ηρακλείου – Πρ. Ορφανουδάκης Εμμανουήλ.

Α.Σ. Σητείας Λασιθίου – Πρ. Τσιφετάκης Γεώργιος.

Α.Σ Ιεράπετρας Λασιθίου – Πρ. Γαϊτάνης ΙωάννηςΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ