ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Αεροπορικοί κολοσσοί έρχονται στο νησί το 2023

Η «χρυσή» αεροπορική χρονιά για την Κρήτη αποτυπώνεται και στο ενδιαφέρον των αεροπορικών εταιριών το χειμώνα στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» που θα συνδέεται με Γερμανία, Ολλανδία αλλά και Κύπρο, ενώ ήδη ενδιαφέρον φαίνεται να υπάρχει και στην σύνδεση του αερολιμένα με την Μεγάλη Βρετανία.

Όπως τόνισε στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» στην ΚΡΗΤΗ TV ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου, Γιώργος Πλιάκας, δεδομένες θεωρούνται οι συνδέσεις με το Άμστερνταμ και την Λάρνακα ενώ σε όλη την διάρκεια του Νοεμβρίου η σύνδεση με τα γερμανικά αεροδρόμια είναι δεδομένη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι και μια αεροπορική εταιρία από την Μεγάλη Βρετανία είναι έτοιμη να δρομολογήσει εβδομαδιαία πτήση από το Ηράκλειο στο Λονδίνο. Μάλιστα η σύνδεση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» με μεγάλους αεροπορικούς κόμβους της Ευρώπης δίνει την δυνατότητα στους κρητικούς για καλές ανταποκρίσεις προς άλλα αεροδρόμια του εξωτερικού.

Την ίδια ώρα ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για την επόμενη τουριστικής σεζόν με τις ξένες πτήσεις να ξεκινούν νωρίτερα ακόμα και από τα τέλη Φεβρουαρίου. Όπως όλα δείχνουν σχεδόν όλοι οι αεροπορικοί κολοσσοί της Ευρώπης θα δώσουν «παρών» στο Ηράκλειο που κάθε χρόνο προσελκύει όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες. Από την γερμανική LUFTHANSA, την Βρετανική British, την γαλλική Air France, την Ελβετική SWISS, την eιzy jet και την RYANAIR το «Νίκος Καζαντζάκης» αποτυπώνει την δυναμική του κάτι που αναμένεται να απογειωθεί μόλις το Ηράκλειο αποκτήσει το νέο αεροπορικό κόμβο στο Καστέλι.

Μάλιστα, και την επόμενη χρονιά θα συνεχιστούν οι πτήσεις προς το Αμπού Ντάμπι και την Αστάνα, ενώ φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον και από τον αραβικό κολοσσό της EMIRATES που βολιδοσκοπεί την Κρήτη για δίκτυο πτήσεων ανταποκρίσεων με σημείο αναφορά την Αθήνα και την Λάρνακα.

Ακολουθεί το απόσπασμα από την εκπομπή «Ώρα Αιχμής»:

 

Πηγή: neakriti.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ