ΚΡΗΤΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κρήτη: 50.000 εργαζόμενοι από βόρεια Ελλάδα απασχολούνται στον τουρισμό!

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Ηρακλείου Nίκου Χαλκιαδάκη σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, βάσει της οποίας, για να εξυπηρετηθεί φέτος το τουριστικό προϊόν έφθασαν στο νησί, από τη Βόρεια Ελλάδα, 50 χιλιάδες εργαζόμενοι!

Επίσης, ο κ. Χαλκιαδάκης έκανε λόγο για συνολικά 350 χιλιάδες κόσμου επιπλέον του τοπικού πληθυσμού, συνυπολογίζοντας σε αυτό το σύνολο, εκτός από τους εργαζομένους, 200 χιλιάδες τουρίστες και 100 χιλιάδες που διαμένουν σε Airbnb.

O ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού τον τρέχοντα μήνα Αύγουστο, σημειώνοντας ότι ήδη οι πληρότητες φθάνουν το 80% στο Ηράκλειο ενώ, θετική εικόνα εμφανίζουν Ρέθυμνο, Άγιος Νικόλαος αλλά και η Γεωργιούπολη.

Όπως είπε, τώρα πλησιάζουμε τα νούμερα του 2019, ενώ ο Απρίλιος, ο Μάης και ο μισός Ιούνιος που πέρασε αποτελούν χαμένο έδαφος για την τοπική τουριστική βιομηχανία. Συνολικά, η φετινή χρονιά θα φθάσει το 60% της τουριστικής κίνησης του 2019, δηλαδή τη χρονιά προ κορωνοϊου, που αποτελεί πλέον χρονιά σύγκρισης.

Τέλος, ανέφερε ότι οι επαγγελματίες του κλάδου σε Μάλια, Σταλίδα και Χερσόνησο, εκπέμπουν ικανοποίηση για τη φετινή τουριστική κίνηση, αλλά και για τα ποσά που δαπανούν οι επισκέπτες για τις διακοπές τους.

#pgnewsΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ