ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: 48ωρη απεργία με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου για τους συμβασιούχους

Η 48ωρη απεργία με την κάλυψη του ΕΚΗ, είναι το επόμενο βήμα της κλιμάκωσης του μεγάλου αγώνα των συμβασιούχων όλων των Δήμων του νομού Ηρακλείου, αλλά και της Περιφέρειας Κρήτης γενικότερα, για να κρατηθούν στις θέσεις τους, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο.

Παράλληλα τις επόμενες μέρες, θα ζητηθεί από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων, όπως και το Περιφερειακό Συμβούλιο, να συνηγορήσουν με ψήφισμα τους ότι το σύνολο των εργαζομένων και των παρατασιούχων, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ώστε τα σχετικά έγγραφα να προσκομιστούν στο δικαστήριο.

Την ίδια στιγμή από την πλευρά των τοπικών βουλευτών ξεκαθαρίστηκε ότι θα κατατεθεί σχέδιο νόμου για να μπει ένα τέλος στην εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην αυτοδιοίκηση από το 2015.

Όπως είναι γνωστό, 1.200 συμβασιούχοι σε όλο το νομό, βρίσκονται κυριολεκτικά στην «κόψη του ξυραφιού» σε ότι αφορά την παραμονή τους στις θέσεις εργασίας τους, αφού εδώ και οκτώ χρόνια δίνουν ένα τιτάνιο αγώνα να παρατείνουν την εργασιακή σχέση τους με την αυτοδιοίκηση.

Ο πρόεδρος του ΕΚΗ, Στέλιος Βοργιάς, ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση άμεσα για το σύνολο των εργαζομένων αφού είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι αυτοί καλύπτουν και πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Όπως τονίζει, το Εργατικό Κέντρο θα στηρίξει με κάθε τρόπο αυτό τον αγώνα που πρέπει να δικαιωθεί, και στο πλαίσιο αυτό, θα συνεδριάσει η Διοίκηση του ΕΚΗ για να αποφασίσει την προκήρυξη 48ωρης απεργίας.

Το πότε αυτή θα προκηρυχθεί θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες. Αντίστοιχα και τα Σωματεία των Εργαζομένων στους Δήμους και στην καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου θα συνεδριάσουν τις επόμενες μέρες για να αποφασίσουν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση και να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων τους.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, Μ. Καρασάββας, υπάρχει αποφασιστικότητα για τη στήριξη των συμβασιούχων οι οποίοι το μόνο που διεκδικούν είναι να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, τονίζει ότι το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί στη Βουλή, από το σύνολο των βουλευτών του κόμματος πρόταση νόμου, για πάρει τέλος η εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων, προσθέτοντας ότι για την όποια λύση απαιτείται πολιτική βούληση.

Την ίδια στιγμή ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Δημήτρης Βρύσαλης, κάλεσε τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σήμερα το πρωί σε παρέμβαση στο Δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, από τον οποίο να ζητήσουν την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να εγκριθεί ψήφισμα στο οποίο θα ξεκαθαρίζεται ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ότι θα πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ