ΚΡΗΤΗ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κρήτη: 15 εκατομμύρια Κινέζοι τουρίστες θέλουν να έρθουν για διακοπές στο νησί!

Η Κρήτη είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Το καλό κλίμα, οι απέραντες γαλάζιες παραλίες, οι φυσικές ομορφιές σε όλο το νησί, η υγιεινή κρητική κουζίνα, ο πολιτισμός και η ιστορία του τόπου, καθώς και τα καταλύματα που ικανοποιούν κάθε απαίτηση, αποτελούν για την Κρήτη τον “μαγνήτη” για εκατομμύρια τουρίστες, που την επισκέπτονται απ’ όλο τον πλανήτη.

Το μεγάλο “μπαμ” στις αφίξεις εκτιμάται ότι θα γίνει την φετινή σεζόν, που προβλέπεται να είναι η καλύτερη από κάθε άλλη.

Αυτό θα συμβεί γιατί εκτός των αναμενόμενων επισκεπτών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον από Κινέζους τουρίστες. Σύμφωνα με το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο της Κίνας CCTV-1 σε τουριστική εκπομπή του, αναφέρθηκε ότι σε έρευνα που έγινε στο Πεκίνο, στην ερώτηση “σε ποιο μέρος του κόσμου θέλετε να πάτε διακοπές” το 15,32% απάντησε: στην Κρήτη!

Kι αυτό αντιστοιχεί σε 3,5 εκατομμύρια τουρίστες! Στην ίδια εκπομπή αναφέρθηκε ότι με εκτιμήσεις των ειδικών στον τουρισμό, οι Κινέζοι που θέλουν να πάνε διακοπές στην Κρήτη, φέτος το καλοκαίρι, ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια! Αυτό είναι η μία πλευρά. Η άλλη πλευρά είναι: πώς θα έρθουν όλοι αυτοί οι Κινέζοι; Πού θα μείνουν; Τί θα τρώνε; Πώς θα εκδοθεί η βίζα τους;

Ερωτήματα καίρια και δύσκολα στη λύση τους.

Τα αεροδρόμια του νησιού θα μπορέσουν να διαχειριστούν τόσες αφίξεις τσάρτερ; Τα ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και το σύνολο των καταλυμάτων, επαρκούν για να εξυπηρετήσουν τόσους Κινέζους τουρίστες; Φυσικά δεν είναι μόνο τα παραπάνω. Υπάρχουν πολλά ακόμη θέματα και γραφειοκρατίας και λειτουργικότητας, για να μπορέσει η Κρήτη να ανταποκριθεί επαρκώς σε τέτοιο μεγάλο αριθμό τουριστών.

Ήδη τα υπουργεία τουρισμού Ελλάδας και Κίνας συνεργάζονται για να βρεθούν οι ιδανικές λύσεις στο μεγαλο αυτό ζήτημα, που αφορά την επίσκεψη τόσων εκατομμύρια Κινέζων τουριστών στην Κρήτη.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ