Γεύση - Ψυχαγωγία Νομός Χανίων

Κουκλοθέατρο Κρήτης: «Οι Δροσουλίτες» στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων

Ένα έργο γραμμένο από τον θίασο «Κουκλοθέατρο Κρήτης», εμπνευσμένο από την μάχη του Φραγκοκάστελλου με άρωμα του… σήμερα!

Ο χώρος θα λειτουργήσει ως μεικτός, που σημαίνει ότι για την είσοδο στο θέατρο είναι απαραίτητα τα παρακάτω:

Ενήλικες ή παιδιά 12 ετών  και άνω: Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή rapid test (48 ωρών)

Παιδιά απο 4 ετών έως 12:  Self test

Στις παραστάσεις μας χρησιμοποιούμε την τεχνική του μαύρου θεάτρου. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή τεχνική όπου σε συνδυασμό με τον ειδικό φωτισμό εξαφανίζεται τελείως ο ανθρώπινος παράγοντας , ενώ οι κούκλες  υποβοηθούμενες από τα έντονα χρώματα δείχνουν στα μάτια των θεατών σαν να κινούνται μαγικά.

Η δουλειά μας είναι αμιγώς επαγγελματική, με μεγάλες σε μέγεθος κούκλες και πρωτότυπα χειροποίητα σκηνικά.

Τα έργα μας έχουν παρουσιαστεί την τελευταία δεκαετία σε ολόκληρη την Κρήτη, αλλά και σε  μικρά ακριτικά νησιά (Κάσος, Άγιος Ευστράτιος, Αγαθονήσι και πολλά άλλα), σε μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα)  ενώ είχαμε την τιμή να περιοδεύσουμε σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες όπως Βέλγιο, Γερμανία, Ελβετία, Σουηδία και Τουρκία.

Ιδιαίτερη στιγμή για τον θίασό μας ήταν όταν  η συγκεκριμένη παράσταση το καλοκαίρι του 2015 παρουσιάστηκε μέσα στο Φραγκοκάστελλο!

Λίγα λόγια για το έργο:  Όλα θα αλλάξουν στην περιοχή του Φραγκοκάστελλου! Οι παραλίες, τα δέντρα, ακόμα και το ίδιο το Κάστρο θα το γκρεμίσουν. Δυο μεγάλοι και τρανοί αγοραστές θέλουν να βγάλουν… πετρέλαιο! Θα μπορέσει ο μικρός Μανωλιός να υπερασπιστεί το χωριό του και το Κάστρο του Φραγκοκάστελλου μαζί με τους κατοίκους, σαν σύγχρονοι  «Δροσουλίτες»;  Μία παράσταση γεμάτη δράση και περιπέτεια, που παράλληλα περνάει μηνύματα οικολογίας και συνεργασίας! Διάρκεια 55’. Με την μοναδική τεχνική του μαύρου θεάτρου. Κατάλληλο για όλη την οικογένεια!

Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ.

Προπώληση γίνεται στο: https://www.ticketservices.gr/event/kouklotheatro-kritis-drosoulites

Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα μας υπάρχουν στην ιστοσελίδα μας:  https://www.kouklotheatro.gr , στη σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/kouklotheatrokritis , στο instagram: https://www.instagram.com/kouklotheatro_kritis , ενώ αποσπάσματα από τις παραστάσεις μας υπάρχουν στο κανάλι μας στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCno0qZ1lnur_zlkVZJ7EARw

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977987248