ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός: Μαθητές με βραχιολάκια στα σχολεία

Μαθητές σε σχολεία του Πεκίνου άρχισαν να φορούν στις τάξεις τα δοκιμαστικά βραχιολάκια-θερμόμετρα υψηλής τεχνολογίας στο πλαίσιο των μέτρων για τον έλεγχο της έκθεσης του σχολικού πληθυσμού στη νόσο Covid-19.

Τα συγκεκριμένα βραχιόλια μετρούν σε πραγματικό χρόνο τη θερμοκρασία του σώματος των παιδιών και συλλέγουν δεδομένα, τα οποία μπορούν να παρακολουθούν οι γονείς και το σχολείο, όπως αναφέρει δημοσίευμα στην «Beijing Daily». Ειδικότερα, αν η θερμοκρασία σώματος ενός μαθητή ανέβει πάνω από τους 37,2 βαθμούς το βραχιόλι θα ενημερώσει τον δάσκαλο, ο οποίος με τη σειρά του θα κινητοποιήσει την αστυνομία.

Τα βραχίλια μοιράστηκαν σε πέντε περιοχές του Πεκίνου καθώς οι μαθητές του Γυμνασίου επέστρεψαν στα θρανία για πρώτη φορά μετά από αρκετούς μήνες.

«Το εν λόγω βραχιόλι είναι ίδιο με εκείνα που φορά ο κόσμος για αθλητικές δραστηριότητες. Συστήνουμε στους μαθητές να τα φορούν 24 ώρες το 24ωρο», δήλωσε ένα καθηγητής στην κινεζική εφημερίδα.

Τις τελευταίες εβδομάδες σταδιακά έχουν αρχίσει να επαναλειτουργούν τα σχολεία σε όλη την Κίνα με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας – αποστάσεις, μάσκες, θερμομέτρηση – για την αποτροπή διάδοσης του νέου κορωνοϊού. Εξάλλου θερμικές κάμερες έχουν τοποθετηθεί σε πολλούς δημόσιους χώρους στην Κίνα. Μια εφαρμογή με πράσινη, κίτρινη και κόκκινη ένδειξη καθορίζει αν ο κάθε πολίτης μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμπολίτες του.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ