ΚΡΗΤΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κορωνοϊός και ελληνοτουρκικά “κρίνουν” την τουριστική σεζόν στην Κρήτη

Από Μάρτη (θα φανεί πώς θα πάει το) … καλοκαίρι στα ξενοδοχεία της Κρήτης, καθώς ο μήνας που διανύουμε είναι και ο πλέον καθοριστικός για την έκβαση της εφετινής τουριστικής σεζόν.

Ξενοδόχοι και ξενοδοχουπαλληλοι τηρούν στάση αναμονής… για το πού (και πώς) θα κάτσει η μπίλια με τον κορωνοιο αλλά… και με τα ελληνοτουρκικα!

Οι προκρατησεις είχαν δημιουργήσει ένα κλίμα ευφορίας, μέχρι που εμφανίστηκε ο Covid – 19, εδώ στη γειτονιά μας (Ιταλία) . Έκτοτε υπάρχει ένα γενικό … πάγωμα.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων, κ. Γιώργος Πελεκανακης εξακολουθεί και εμφορείται από μία “συγκρατημένη αισιοδοξία“, αξιολογώντας τις επόμενες εβδομάδες ως τις κρισιμοτερες όλων για το πώς θα κυλήσει τελικά η επερχόμενη τουριστική περίοδος.

Οι κρατήσεις και τα δύο σενάρια

Τα μεγάλα γραφεία δεν έχουν προβλήματα και ακυρώσεις” είναι η πρώτη ευχάριστη και ευοίωνη διαπίστωση του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Ηρακλείου κ. Νίκου Χαλκιαδάκη.

Κι εκείνος μιλά για… πάγωμα και για ελαφρά πτώση στις κρατήσεις. “Εκεί που είχαμε 30 σε μια μέρα , με το που εμφανίστηκε ο κορωνοιος στην Ιταλία, έχουμε 20”.

Περιμένει ωστόσο “να περάσουν αυτές οι 15 με 20 μέρες και τέλος του μήνα να δούμε πώς θα πάμε”.

Ο κ. Χαλκιαδάκης εξετάζει δύο σενάρια, το ευκταιο και το απευκταιο: “εάν επουλωθει η κατάσταση (σ. σ με τον Covid-19) δεν θα έχουμε θέματα. Αν όμως συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς, θα έχουμε προβλήματα”.

Τα συνέδρια και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

” Κάποια ξενοδοχεία θα άνοιγαν νωρίς εφέτος, για συνέδρια, αρχές Μάρτη και Απρίλη” μας πληροφορεί ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων κ. Νίκος Κοκολάκης, που έχει διαρκή ενημέρωση και επικοινωνία τόσο με τους συναδέλφους του, όσο και με τους ξενοδόχους.

“Η σεζόν έδειχνε να πηγαίνει πολύ καλά. Τα πράγματα όμως έγιναν παράξενα με το που ο κορωνοϊος μπήκε στη ζωή μας” παρατηρεί με τη σειρά του ο κ. Κοκολάκης.

Το πιθανότερο είναι το “πάγωμα” των κρατήσεων να είναι παροδικό. “Να πάρουμε τα μέτρα προφύλαξης που έχει συστήσει το Υπουργείο και όλοι οι συναρμοδιοι φορείς, και δεν θα υπάρξει πρόβλημα” προτρέπει και αισιοδοξεί ο πρόεδρος των Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr